David Greco

Bariton

David Greco heeft zich als oratorium en opera zanger op de kaart gezet in Australie en Europa en dan speciaal in het barok en klassieke repertoire. Hij trad voor het eerst op tijdens het Australische tournee van Dame Emma Kirkby .

David Greco‘s operadebuut maakte hij in Sydney met de rol van Papageno in Die Zauberflöte en kort erna zong hij de rol van  Perichaud in La Rondine met het Sydney Symphony Orchestra onder dirigent Gianluigi Gelmetti. David had een contract bij Opera Australia van 2007-2008.

Hij zong regelmatig bij het Australische barok-operagezelschap Pinchgut Opera, in ondermeer producties van Dardanus Rameau, David et Jonathan Charpentier, L’Orfeo Monteverdi en Idomeneo Mozart.

Hij maakte zijn Italiaanse debuut in het Teatro Communale di Modena in Handel’s Agrippina met de rol van Pallante. Een jaar later maakte hij zijn debuut bij het Festival d’Aix-en-Provence, Frankrijk, in Alceste, met de rol van Oracle, met het Freiburg Barockorchester, onder leiding van Ivor Bolton.

David verhuisde naar Nederland in 2008 om op het Koninklijk Conservatorium zijn studie te vervolgen bij Diane Forlano, de bas Peter Kooij en countertenor Michael Chance.In Nederland gaf hij concerten met Bach expert Ton Koopman en het Amsterdam Baroque Orchestra met verschillende projecten, waaronder een Europese tournee met Bach’s Johannes-Passion en Monteverdi’s Vespri della Beata Virgine, door Italië en Frankrijk.

Zijn debuut in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam maakt hij met een recital van Madrigalen van Monteverdi  met het Nederlandse ensemble Le Nuove Musiche. Hij werkte regelmatig als solist bij veel Nederlandse, Belgische en Duitse ensembles, waaronder het Luthers Bach Ensemble, Het Nieuwe Bach Ensemble, Continuo Rotterdam, de Nieuwe Philharmonie Utrecht en de Nederlandse Bach Vereniging.

David woonde de laatste 2 jaar in London, waar hij als bas zong in het koor van Westminster Abbey.

Hij trad op op het Glyndebourne Festival in The Fairy Queen Purcell onder Laurence Cummings en werd uitgenodigd voor een concerttour van de Messiah door de UK en Frankrijk met The Academy of Ancient Music onder leiding van Richard Egarr.
Recente engagementen omvatten onder meer het Festival d’Aix-en-Provence met het Freiburg Barockorchester Frankrijk en concerten in Zwitserland, Duitsland en Nederland.

David’s eerste Naxos opname verscheen dit jaar met hierop aria’s van de Nieuw Zeelandse componist Jack Body

Neem contact op