Aart Mateboer

Tenor

Tenor Aart Mateboer uit Kampen haalde in 1993 zijn einddiploma solozang aan het Conservatorium te Zwolle, waar hij studeerde bij Cilly Dorhout en Felix Schoonenboom.

Daarna werd Aart Mateboer vele jaren gecoacht en gevormd door Hanneke Kaasschieter. Hij is een veelgevraagd solist bij met name oratoriumkoren.

Zijn repertoire omvat o.a. aria’s uit Bachs Passionen, Weihnachtsoratorium, Hohe Messe, een groot aantal Bach-cantates, Messiah, Alexanders Feast en Judas Maccabeus Händel, Schöpfung en Jahreszeiten Haydn, Paulus en Elias Mendelssohn, een tiental Mozartmissen, Requiem Verdi, Messa di Gloria Puccini, Messe Solennelle en Stabat Mater Rossini, Nicolas Cantata Britten, Misa Criolla en Navidad Nuestra Ramirez en vele andere, ook hedendaagse, oratoria.
Ook zingt hij de rol van evangelist in de Mattheus, Johannes, Markus en Lukas Passion van J.S. Bach. In 2000 werkte hij mee aan projecten van het Amsterdam Baroque Choir en de Rheinische Kantorei. Sinds 2002 zong hij veel als remplacant bij het Groot Omroep Koor, in 2009 is hij in vaste dienst gekomen bij dit topkoor.

Aart Mateboer werkte mee aan een twintigtal CD-opnamen en werkt ook regelmatig mee aan TV opnamen voor Nederland Zingt. Met gitarist Berry Selles en celliste Corien Kok vormde hij het renaissancetrio “A Pilgrims Solace”, daarnaast was hij vele jaren cantor in de Nederlands Gereformeerde Kerk in Kampen en zong hij een aantal jaren bij het Urker Mannen Ensemble.

Naast zijn optredens heeft hij veel privé-zangleerlingen, is hij dirigent van het popkamerkoor Musical Art en is hij artistiek leider van de Close Harmonygroep The Dry Mills. Met pianiste Philine Coops vormt hij een duo dat zeer divers repertoire uitvoert.
Tenslotte is Aart Mateboer al jaren initiator en organisator van de jaarlijkse scratch in Kampen vlak voor de zomervakantie.

Naast zijn vocale activiteiten is hij mede-beheerder van dé ontmoetingssite voor mensen met een verstandelijke beperking: ‘Vrienden voor het Leven’.

Neem contact op