Adrian Fernandes

Tenor

Adrian Fernandes (1987) is geboren te Curaçao, hij studeerde klassieke zang aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) met als hoofdvakdocent Roberta Alexander.

Daarnaast kreeg Adrian Fernandes coaching en masterclasses van o.a. Carolin Watkinson, Frans Huijts, Charlotte Riedijk, Dennis O’Neill en Vinson Cole.

Adrian heeft zich ontwikkeld tot een veel gevraagd solist en voert werken uit zoals het Weihnachtsoratorium, de Matthëus Passion en Johannes Passion (tenorsolist en evangelist) en vele cantates van J.S. Bach, diverse missen van W.A. Mozart, Messiah e.a. van G.F.Händel, Die Schöpfung van J.Haydn, Maria Vespers van Cl. Monteverdi, Petite Messe Solennelle van G. Rossini en Serande for Tenor Horn and Strings en de Saint Nicolas Cantata van B. Britten.

Adrian  werkte als tenorsolist mee met het speciale kerstprogramma ‘Rejoice’ van Combattimento en Wishful Singing dat werd uitgevoerd in o.a. Paradiso, Orpheus Apeldoorn en de Oosterpoort Groningen. 

In 2017 soleerde hij in de zomer op de eerste , succesvolle editie van het festival ‘ Lekker Klassiek’ in België met maar liefst 3.500 toeschouwers en nam deel aan de uitvoering van Händels Messiah door de Nieuwe Philharmonie Utrecht o.l.v. Johannes Leertouwer.

Hij debuteerde in 2018 bij Holland Opera in de productie Zauberflöte Requiem en in 2019 neemt hij deel aan King Lear met 12 uitvoeringen op de locatie Fort Rijnauwen.

Adrian werkte eerder met dirigenten als Wiecher Mandemaker, Rob Vermeulen en Dirk Brossé.

‘Mooie stem, losjes zingend en met verve’ bron: Aalsmeer Vandaag

‘Tenor Adrian Fernandes was een dynamische evangelist’ bron: Brabants Dagblad

“… hij wil de boodschap van Schoonheid overbrengen en daar slaagt hij volledig in” 

bron: Klassiek Centraal, Ludwig Van Mechelen 

http://www.adrianfernandes.nl

 

Neem contact op