Almuth Herbst

Mezzosopraan

De Duitse mezzosopraan Almuth Herbst studeerde zang aan de Muziekacademie in Keulen bij Reinhard Leisenheimer en het Conservatorium Enschede bij Anne Haenen. In 2004 voltooide zij haar concert examen met onderscheiding.

Daarnaast volgde Almuth Herbst masterclasses bij Kurt Moll, Breda Zakotnik, Ingeborg Hallstein en Konrad Richter.
Zij zong: Zia Principesse in Suor Angelica; de Dido in Dido and Aeneas van Purcell. Met de Altrapsodie van Brahms debuteerde zij in het nieuwe Konzerthaus Dortmund o.l.v. Werner Seiss. Zij zong daar ook Old Lady in de Opera Candide van Leonard Bernstein en Zita in de Opera Gianni Schicchi van Puccini. Zij was als Marcelina te horen in Figaros Hochzeit van W.A. Mozart.

Onder leiding van Kerry Woodward zong zij de Kindertotenlieder van Gustav Mahler. Tot de zomer van 2008 was zij verbonden aan de Städtische Bühnen Münster, zong In het Grand Théatre de la Ville de Luxembourg en het Theater der Stadt Koblenz ,Die Walküre – R.Wagner.

Zij is als docent verbonden aan de Universiteit van Dortmund.

Samen met bariton Pierre Mak zong zij de nieuwste compositie van de Canadese Gustavo Trujillo in Amsterdam. Dit concert werd op Radio 4 uitgezonden. Zij zong premières van werken van o.a. Ulrich Schultheiss, David Rowland en Frank Deiman.

Almuth Herbst een veel gevraagde oratoriumzangeres. Zij zong in verschillende producties de alt- of mezzosopraan soli in Passionen van Bach als ook de Alt Rapsodie. In 2003 was zij finalist van het Erna Sporenberg vocalisten concours van de Koninklijke Christelijke Zangersbond.

Sinds 2000 werkt zij samen met pianist Marien van Nieukerken en geven zij regelmatig concerten in binnen- en buitenland. Het duo verzorgde o.a. liedrecitals in New York, Brunswick en de Hudson Opera House (USA).

Neem contact op