Anita Dur

Alt

Anita Dur begon haar zangstudie aan het Stedelijk Conservatorium te Brugge en vervolgde deze aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Tijdens die jaren volgde zij ook de opleiding Lyrische Kunsten.

Anita Dur heeft zich bekwaamd bij de gerenommeerde Nederlandse alt mevrouw Aafje Heynis.

Anita Dur werkte mee aan tal van concerten in binnen- en buitenland, waar onder alle grote repertoirestukken aan de orde zijn. Wij noemen de Passies, Cantates, Requiems, Missen, Stabat Mater en oratoria van volgende componisten: Bach, Vivaldi, Pergolesi, Mozart, Mendelssohn, Beethoven, Rossini, Dvorak, Verdi, Tippet e.a.  

Zij  geeft geregeld liedrecitals met werken van Brahms, Schumann, Schubert, Mendelssohn, Mozart, Berlioz, Mahler…

Ook in de operawereld is Anita Dur geen onbekende. Zij was te gast in producties van de volgende componisten Caccini, Gilbert-Sullivan, Purcell, Mozart, Rossini, Strauss, Wagner, Zender.

Op haar naam staan ook radio en t.v.-opnames VRT / RTBF/ VPRO o.a. in het kader van het Festival van Vlaanderen en het Festival de Wallonie.

Ook gebruikt zij haar talent om zangers (professioneel/semi-amateur/amateur), als ook amateur-/semi professionele koren, vocaal bij te staan in de vorm van coaching.

Neem contact op