Anne Cambier

Sopraan

Anne Cambier kan reeds terugblikken op een indrukwekkend veelzijdige carrière en beheerst de drie grote klassieke zangdisciplines : opera, lied en oratorium.

Na haar studie aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent, bij Zeger Vandersteende en Paul Daloze, bekwaamt Anne Cambier zich verder aan de Londense Guildhall school of Music and Drama bij Noelle Barker. Zij volgt masterclasses bij Graham Johnson, Suzanne Danco, Hugues Cuénog en Thomas Hampson.

In 1996 bereikt zij de halve finale in de Koningin Elisabethwedstrijd waarna haar carrière een vlucht neemt. Zij werkt met dirigenten zoals C.Hogwood, A.Pappano, S.Ozawa, R.Goebel, P.Goodwin, P.Dombrecht ….

In 1997 debuteert zij in de Munt in Brussel o.a. in Parsifal en l’Orfeo met opvoeringen in Aix en Provence, Londen, Parijs en New York, Le Nozze di Figaro, La Rappresentatione di Anima e di Corpo.

Ze is ook te horen bij de Opera Vlaanderen, waar zij o.a. de rol van Karolka in Jenùfa van Janácek, een productie die ook in Japen en Luxemburg werd uitgevoerd. Ook zong zij de rol van Suorina in La Strada van Luc Van Hove.
Met Muziektheater Transparant vertolkte zij liederen van Barber en de hoofdrol in Zaide van Mozart, Seleuce (Tolomeo- Händel) , Elisa in Mozarts Il re Pastore. Tijdens de Ruhrtriennale kruipt ze in de huid van Papagena in de Toverfluit o.l.v. Marc Minkowski. Voor Lod Muziektheater van Gent creëert ze de Liedcycles Boreas van Dominique Pauwels.

Anne Cambier is een graag geziene gast bij het Belgisch Koninklijk Hof. Zo zong zij o.a. tijdens een kerstconcert op het Paleis in Brussel en tijdens het huwelijk van Prins Philippe en Prinses Mathilde, alsook bij het tienjarig koningschap van koning Albert II en bij het staatsbezoek van toenmalige vorstenpaar in Portugal.

Neem contact op