Anne-Marieke Evers

Mezzosopraan

De mezzosopraan Anne-Marieke Evers studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Kevin Smith. Zij specialiseerde zich in muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance aan de Schola Cantorum Basiliensis te Basel (Zwitserland). Vervolgens werd zij gecoacht door Mariette Witteveen (Nederland) en Elizabeth Daniels (USA)

In Basel richtte Anne-Marieke Evers samen met blokfluitiste Anita Orme Della-Marta het ensemble Grand Desir op, dat zich richt op laat-middeleeuwse en hedendaagse muziek. Het ensemble debuteerde in het Oude Muziek Festival Utrecht. Zij traden op in het Concertgebouw te Amsterdam, in Zwitserland en waren zij te gast bij het Spring Early Music Festival in Melbourne. In juli 2009 won Grand Desir de publieksprijs in The York Early Music Festival Competition (UK). Later dat jaar kwam hun eerste CD uit: Danse et Chanson en speelden zij een concertserie in het Netwerk Oude Muziek .

Anne-Marieke Evers is een veelgevraagd soliste voor het oratorium repertoire; Bach’s Passionen en Magnificat, C.P.E. Bach, Saint-Saëns, Vivaldi, Mozart, Mendelssohn en Strawinsky. Haar stem wordt vaak omschreven als warm en helder.

Anne- Marieke vertolkte de rol van Dido in Dido and Aeneas Purcell en La Tasse Chinoise in L’Enfant et les sortieleges Ravel.Ook heeft Anne-Marieke een veelomvattend liedrepertoire, inclusief moderne componisten als Poulenc, o.a. Le Travail du Peintre,Berio, Sequens III, en Schoenberg, Pierrot Lunaire .

In de VS trad zij solistisch op met de Washington Bach Consort o.l.v. J.Reilly Lewis en Bach Sinfonia o.l.v. Daniel Abraham. In 2010 verscheen een CD met alle Motetten van J.S. Bach door Bach Sinfonia met Anne-Marieke als alt solist. Zij soleerde in the Washington National Cathedral in een bijzondere solo uitvoering van Bach’s Matthaus Passion met 10 zangers o.l.v. Michael Mc Carthy.

In opdracht van de National Gallery of Art verzorgde zij een kinderconcert bij de expositie City Scapes – Nederlandse steden in de 17e eeuw. Op verzoek ontwierp en zong zij nogmaals een familie concert voor de expositie rond werken van Gabriel Metsu m.m.v. Texas Children’s Choir met repertoire uit de Nederlandse 17e eeuw.

In 2016 debuteerde Anne-Marieke bij het Jerusalem Baroque Orchestra , David Shemer, artistiek leider, in een Mattheus Passion in Jerusalem door 8 zangers met Joshua Rifkin als dirigent. Ook zong zij de rol van Arioco in de wereldpremiers van he complete oratorium Nabucco van Michelangelo Falvetti met het Phoenix Ensembles o.l.v. Myrna Herzog in het Abu Gosh Festival in 2016.

 

Neem contact op