Anneleen Bijnen

alt-mezzosopraan

De alt-mezzosopraan Anneleen Bijnen studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en behaalde daar het diploma Uitvoerend Musicus.

Tijdens haar opleiding richtte Anneleen Bijnen zich vooral op het concertrepertoire, kon zij zich toeleggen op de liedkunst, en ruime ervaring opdoen in het oratoriumvak. Zij wordt gecoacht door Brian Masuda.

Ze geeft recitals met liederen van uiteenlopende componisten als Brahms, Bizet, Mahler, Wagner, Strauss, en nam deel aan vele uitvoeringen van oratoria als Matthäus, Messiah, Hohe Messe, diverse Requiems van o.a. Verdi, Mozart, Duruflé.

Na haar opleiding groeide haar interesse in het operavak en vertolkte meerdere malen de rol van Cherubino – Le nozze di Figaro -Mozart in Frankrijk en België, en de rol van Nutrice in Monteverdi’s L’Incoronazione di Poppea aan het Staatstheater Stuttgart. Ook zong zij meerdere kleinere rollen bij De Nationale Opera, zoals Kate Pinkerton in Puccini’s Madama Butterfly, en verder in opera’s van Wagner, Strauss, Verdi, Monteverdi, Strawinsky.

Anneleen Bijnen zong onder de directie van Hartmut Haenchen, Edo de Waart, Jaap van Zweden, Carlo Rizzi, Marc Albrecht, Ivor Bolton, Jan Willem de Vriend en Henrik Schäfer.

https://www.anneleenbijnen.com

Neem contact op