Annette Stallinga

Alt

Annette Stallinga studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en aan de Schumann-akademie en rondde de opleiding in 2003 af. Remco Roovers, Elena Vink en Evelyn Tubb stonden aan de basis van haar zangontwikkeling.

Marjan Kuiper is de huidige coach van Annette Stallinga en ook ontvangt ze geregeld coaching in diverse masterclasses.

Solistisch zingt ze het brede oratorium-repertoire, maar ook orkestwerken als de Kindertotenlieder van Gustav Mahler of kleiner bezette ensemblewerken als het Stabat Mater van Giovanni B. Pergolesi.

Daarnaast zingt Annette projectmatig in diverse (soms enkel bezette) ensembles als PAdam o.l.v. Maria van Nieukerken en The Amsterdam Baroque Orchestra & Choir o.l.v. Ton Koopman. Zo heeft ze bijvoorbeeld met het Amsterdams Bach Consort o.lv. Hein Meens de Matthäus Passion van J.S. Bach in solobezetting uitgevoerd.

Ook opera staat op haar repertoire: bij opera- en operette gezelschappen, Opera per Tutti, Xynix / Holland Opera en Stichting Muziek in Huis. Annette vormt samen met Heleen Meijer en Andrew Clark het ensemble Luci Serene.

Belangrijk in de uitvoeringspraktijk vindt ze de tekstbeleving en de vertolking daarvan: op welke manier verwerkt de componist de teksten in zijn compositie en waarom. Het zoeken naar antwoorden doet ze door er zelf intensief mee aan de slag te gaan èn door ook anderen daarin te coachen.

Neem contact op