Arco Mandemaker

Tenor

Arco Mandemaker studeerde hoofdvak zang aan het Rotterdams Conservatorium bij Sylvia Schlüter en Maarten Koningsberger en hoofdvak koordirectie bij Barend Schuurman.

Daarnaast nam Arco Mandemaker deel aan masterclasses van onder anderen Barbara Bonney, Hans-Peter Blochwitz, Carolyn Watkinson, Margreet Honig en Ian Bostridge. Na zijn zangstudie specialiseerde hij zich in de barokke uitvoeringspraktijk bij Howard Crook. Op dit moment wordt hij gecoacht door Jard van Nes.

Arco Mandemaker ontwikkelde zich tot een veelzijdig zanger met een repertoire dat alle stijlperioden omvat. Zo trad hij als solist ondermeer op in de oratoria van Händel, Haydn, Honegger en Mendelssohn-Bartholdy, het Requiem van Mozart, de Messe Solennelle van Rossini, de Messa di Gloria van Puccini en het Requiem van Verdi. Van Bach staan naast diens cantates, het Weihnachts Oratorium en de Hohe Messe, ook de evangelist en aria’s uit de Johannes– en Mattheüs Passion op zijn repertoire.

Ook als liedzanger is Arco Mandemaker actief. Samen met schrijver Nico ter Linden treedt hij Regelmatig op met het programma ‘De Psalmen muzikaal verbeeld door Constantijn Huygens’. Verder staan de liederen van Beethoven, Brahms, Haydn, Mozart, Schubert, Schumann en Wolf regelmatig in zijn liedrecitals centraal.

Na zijn studie richtte hij de stichting “Musica Inaudita” op, een stichting die zich bezighoudt met de uitvoering van “ongehoorde” muziek. Tevens werd hij artistiek leider van het professionele “Gombert Consort” en het semiprofessionele “Schütz Vocaal Ensemble”.

Neem contact op