Bert van de Wetering

basbariton

Bert van de Wetering behaalde in 2007 zijn diploma aan het conservatorium te Zwolle bij Lodewijk Meeuwsen. Na zijn conservatorium studie volgde  Bert van de Wetering lessen bij Frans Fiselier en Hanneke de Wit.

Masterclasses volgde Bert van de Wetering  bij Roberta Alexander, Michael Chance, Margreet Honig, Jard van Nes, Rudolf Jansen en David Wilson Johnson.

Momenteel wordt hij gecoacht door Margreet Honig.

Bert van de Wetering is een veelgevraagd solist en werkte met toonaangevende orkesten als Het Gelders Orkest, Philharmonie Zuid-Nederland, het Nederlands Symfonieorkest, Concerto d’Amsterdam en Florilegium Musicum.Hij is  te horen in oratorium werken zoals alle grote werken van Bach, de Messiah van Händel, het Requiem van Brahms, Fauré en Mozart en Verdi, de Schöpfung, Jahreszeiten en verschillende missen van Haydn, de 9e symfonie van Beethoven, de Petite Messe Solennelle en het Stabat Mater van Rossini, de Messa di Gloria van Puccini en het Stabat Mater van Dvoràken de Elias van Mendelssohn.

Op operagebied vertolkte Bert de rol van Aeneas in Purcell’s opera Dido and Aeneas, zong hij Figaro in de opera Le nozze di Figaro van Mozart o.l.v. Tilo Lehmann en Papageno in Mozart’s Zauberflöte.

Met het collectief ‘Vliegwiel’ maakte Bert  twee  theaterproducties: Schuim en As. Met deze productie stonden zij in vele theaters in Nederland en ook op festivals. Hij zong de rol van Orfeos – G.F.Telemann, in een bijzondere productie van Opera Minora: Orfeos in de  Maastunnel.

Bert geeft regelmatig liederenrecitals en werkt sinds kort met de pianiste Vesna Dimcevska.Met zijn broer Geerten, organist van de Kloosterkerk te Den Haag, is hij al enige jaren een vast duo en verzorgt hij regelmatig concerten.

Bert van de Wetering heeft als zangpedagoog een eigen lespraktijk en is als docent zang verbonden aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle.

https://www.bertvandewetering.nl

Neem contact op