Caroline Stam

Sopraan

Caroline Stam studeerde zang aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Erna Spoorenberg en Margreet Honig.

Caroline Stam behaalde het diploma Uitvoerend Musicus na haar studie Docerend Musicus cum laude. Daarna werd zij gecoacht door David Pittman-Jenningsen Brian Masada.

Caroline concerteerde in vele Europese landen, tijdens festivals als Les Festivals du Trégor, La Folle Journée de Nantes, het Festival des Cathédrales de Picardie, het Dollardfestival en het Bremer Bachfest, onder dirigenten als Robert King, Ivan Fischer, Patrick Peire, Sir David Willcocks, Charles de Wolff, Roy Goodman, Jan Willem de Vriend, Jos van Veldhoven en Ton Koopman.

Zij  behaalde de eerste prijs voor sopraan op de “Grimsby International Competition for Singers” te Grimsby, Groot-Brittannië, alsmede de eerste prijs voor de vertolking van het Franse lied.

Caroline verzorgt regelmatig liederen-recitals voor de vereniging ‘Vrienden van het Lied’.

Caroline Stam verleende solistische medewerking aan de Cd-opnamen van Purcell’s Fairy Queen en diverse Bach-cantates, waaronder de tiende aflevering van de serie  Bach-cantates onder leiding van Ton Koopman,  Italiaanse barokcantates onder leiding van Patrick Peire en Bach’s Johannes Passion met de Nederlandse Bachvereniging onder leiding van Jos van Veldhoven. Zij soleerde tevens in Ton Koopman’s reconstructie van Bach’s Markus Passion en in  Buxtehude’s Das Jüngste Gericht met het Amsterdam Baroque Orchestra and Choir.

Verder zing Caroline met Ensemble Amphion met Muziek uit de tijd van Rembrandt en met Camerata Trajectina Bacchus, Ceres en Venus van Johan Schenck en Liederen van Jacob Cats.

Tijdens de Nederlandse première van het Requiem van Iver Kleive zong Caroline de solo.

Caroline Stam is een veelgevraagd soliste in het concert- en oratorium circuit

Neem contact op