Charlotte Houberg

Sopraan

Charlotte Houberg, heeft haar Bachelor- en Masterstudie op het Koninklijk Conservatorium Den Haag cum laude afgesloten.

Charlotte Houberg zong de rollen van L’Amour, Cadmus et Hermione – Lully, tijdens een productie van het Utrechts Conservatorium en Zerlina , Don Giovanni – Mozart, tijdens het Grachtenfestival. Zij zong Bess, Porgy & Bess – Gerswin, met het Gelders Orkest in het Concertgebouw, TivoliVredenburg en op het Grachtenfestival.
Bij de Nederlandse Opera&Ballet heeft ze de rol van Eerste Heks bij de wereldpremière van The Theater of the World van Louis Andriessen o.l.v. Reinbert de Leeuw met het ASKO/Schöberg ensemble in Los Angeles en in Carré Amsterdam vertolkt. Tijdens het Nieuwjaarsconcert van het Rotterdams Opera Koor o.l.v. Ago Verdonschot in de Doelen- Rotterdam, vertolkte zij de rol van Frasquita, Carmen-Bizet.

Begin 2017 zong zij de sopraansolo uit de Tweede Symfonie van Mahler met het Utrechts Studenten Concert o.l.v. Bas Pollard in de grote zaal van het Concertgebouw Amsterdam.Op het programma voor 2017 staan o.a. Mahler in het Concertgebouw, een lunchconcert in de kleine zaal ervan en de 15e editie van het Veerhaven concert in Rotterdam met het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Lahav Shani.

Charlotte Houberg maakte met Sinfonia Rotterdam een tournee door Nederland dit was de prijs die ze won tijdens het SJMN concours in 2011. Ze trad op het het Gelders Orkest, Zuid-Hollands Symfonieorkest, CREA orkest en Philips Symfonie Orkest. In Amman, Jordanië, heeft ze o.l.v. Vincent de Kort, Miroir de Peine van H. Andriessen in het Romeins Amfitheater later horen met het Amman Orchestra.

Charlotte Houberg is veelgevraagd voor kamerconcerten en heeft verschillende liedrecitals gegeven in o.a. de kleine zaal van het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ, Stedelijk Museum Amsterdam, Hermitage Amsterdam en de Stadsschouwburg Utrecht.
Naast opera en lied is ze ook een veelgevraagde soliste voor oratoria, Mattheus Passion, Weihnachtsoratorium – Bach, Requiem Fauré en Mozart, Brahms Deutsches Requiem en Stabat Mater van Dvorák

Charlotte was te gast bij het tv-programma “de Tiende van Tijl” en “Proefkonijnen”. Ook was ze te zien tijden het Grachtenfestival 2013 bij NTR Podium Live. Meerdere malen was ze te gast bij NPO Radio 4.

Neem contact op