Christine Groeneveld

Sopraan

Christine Groeneveld studeerde in juni 2003 met zeer goed gevolg af bij de docente Annette Kleine aan het Conservatorium Enschede.

Daarnaast heeft Christine Groeneveld ook aan de Hochschule für Franz Liszt te Weimar bij   Venceslava Hruba Freiberger gestudeerd, waar ze sinds januari 2004 haar studie aan de Opernschule heeft voortgezet.

Christine nam deel aan workshops en masterclasses van onder andere Jard van Nes, Pierre Mak, Tamara Novichenko, Charles van Tassel, Julian Pike, Breda Zakotnik, Kevin Smith, Claudia Eder en Claudio Nicolai.

Regelmatig geeft Christine Groeneveld liedrecitals en concerten met pianisten als prof. Christoph Ritter, prof. Wolf Günther Leidel en Marien van Nieukerken. Tevens verleent ze haar medewerking aan diverse concerten met (project)koren. Zo zong ze solopartijen in geestelijke werken van onder andere Bach, Brahms, Haydn, Mozart, Mendelssohn en Dvorak. Tijdens haar opleiding zong ze diverse rollen, waaronder Dido uit Dido and Aeneas.

In december 2003 volgde haar debuut in Nederland. Daar zong en speelde ze in de wereldpremière van de eigentijdse opera Marthe van Willem Dragstra. Christine was als soliste verbonden aan de Opernstudio der Region Nürnberg. In 2001 werd zij door de toelatingscommissie van de “Zweiten Europäischen Opernakademie Neumarkt” een Beurs toegekend. Ook was zij in 2003 als Stipendiatin uitgenodigd bij de Bayreuther Festspiele in Bayreuth. Daar nam ze tevens deel aan het “Internationale Gesangswettbewerb für Wagnerstimmen” en bereikte daarin de semi-finale.

 

 

Neem contact op