Clara de Vries

Sopraan

Clara de Vries heeft na haar opleiding aan het Conservatorium in Zwolle heeft zij 14 jaar intensief gestudeerd bij Aafje Heynis.

Op haar advies volgde Clara de Vries cursussen: interpretatie van de Duitse liedkunst aan het Mozarteum in Salzburg, opera aan het Internationaal Opera Centrum in Amsterdam en bij het Internationaal Vocalisten Concours in ’s Hertogenbosch een masterclass voor lied met orkest.

In 1990 was ze een van de finalisten van de Erna Spoorenberg Solisten Presentatie. Dit leverde haar veel uitnodigingen op voor het zingen van solistische partijen in oratoria. Haar repertoire heeft zich snel ontwikkeld en is nu breed en veelzijdig. Aafje Heynis blijft zij dankbaar voor haar inspirerende lessen. Toen zij moest stoppen met lesgeven vervolgde Clara haar studie bij Jim Mc Cray, Charlotte Margiono en Margareth Beunders. Ook die lessen blijken elke dag weer waardevol.

Bij de Nederlandse Opera werkte zij mee aan de bijzondere productie Samson van Georg Friedrich Händel. En in het kader van het Holland Festival aan de hedendaagse opera Raaff van Robin Raaf onder regie van Pierre Audi. In 2003 bij het Onafhankelijk Toneel in Rotterdam, in het Nieuwe Luxor Theater, zong zij in The Death of Kinghoffer van J.Adams.

Voor verschillende omroeporganisaties werkte Clara mee aan radio- en TV-programma’s. Met koren werkte ze mee aan CD-opnamen. Ook met collega’s maakte zij CD’s. Onlangs verscheen: Ouvre ton coeur met het Midas Ensemble.

Clara de Vries zingt in grote en kleine Nederlandse zalen, kerken en schouwburgen. Tournees maakte zij door Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Canada, Korea, Singapore en Indonesië. Tijdens een internationaal muziekfestival in Korea ontving zij als lid van het Midas Ensemble, een speciale prijs. Al haar kennis en ervaring geef ze graag door aan haar leerlingen.

Neem contact op