Corinne Romijn

Mezzosopraan

De  mezzosopraan Corinne Romijn studeerde aan het Maastrichts conservatorium en in de operaklas van het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.

Hierna volgde zij masterclasses bij Aafje Heines en John Bröcheler.

In 1986 won zij de eerste prijs op het Nico Dostalconcours te Lippstadt. Inmiddels zong ze een groot aantal rollen in producties van de Nederlandse Opera zoals Parsifal, Offenbachs Les Brigands, Die Frau ohne Schatten, Schnittkes Life with an Idiot, Die Meistersinger von Nürnberg, Schönbergs Die glückliche Hand, Elektra, Kát’a Kabanová en L’Italiana in Algeri in een enscenering van Dario Fo. In Les Brigands maakte Corinne Romijn tevens haar debuut aan de Opera van Parijs.

Zij werkte o.m. samen met dirigenten als Mstislav Rostropovitch, Edo de Waart, Nikolaus Harnoncourt, Hartmut Haenchen, Ingo Metzmacher en Peter Eötvös. Onder Metzmacher was zij te horen in een concertante uitvoering van Janáčeks De Zaak Makropoulos in het Amsterdamse Concertgebouw. In Boedapest nam ze de rol van Componist in Ariadne auf Naxos op zich. Verder zong ze rollen als Paquette in Candide – Bernstein-, Chloé in L’Arbore di Diana – Martin y Soler, Tweede dame in Die Zauberflöte, Varvara in Katja Kabanova en Das süsse Mädchen in Reigen van Philippe Boesmans, dit alles bij de Nationale Reisopera in Nederland.

In het seizoen 2000-2001 is Corinne Romijn verbonden als hoofdvakdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.

In concert zong Corinne Romijn onder meer Brahms Altrapsodie, het Te Deum van Bruckner, Mozart Requiem, Kroningsmis en de Mis in C, Honneggers Le roi David, Messiah van Händel, Bachs Johannes- en Mattheus Passion, Wagners Wesendoncklieder, Mahlers Lieder eines Fahrenden Gesellen en Des Knaben Wunderhorn, Berlioz’ Les Nuits d’Eté, Pulcinella van Stravinsky en l’Attente Mystique en Le Miroir de Peine van Andriessen dat ze uitvoerde met het Radio Kamerorkest onder leiding van Peter Eötvös.

In 2003 was ze te horen in Die Walküre in het Liceu te Barcelona. Rencent vertolkte ze de titelrol in Carmen in Nederland. In het najaar van 2005 verleende Corinne Romijn ook haar medewerking aan uitvoeringen van Love Cries van Harrison Birtwistle met het Noord-Nederlands Orkest en aan La Mort de Ste. Alméenne – Honegger bij Muziektheater Transparant.

Bij de Nederlandse opera was Corinne Romijn te horen als Specht in Janaceks Het Sluwe Vosje.

 In de Vlaamse Opera verleende zij haar medewerking aan producties van Macbeth, Parsifal, La Rondine, Manon Lescaut, La Fanciulla del West, Die tote Stadt, Lulu, Madama Butterfly, Le Grand Macabre, Die Zauberflöte, Salome, Het Sluwe Vosje, Die Meistersinger von Nürnberg, Satyricon, Carmen, Prova d’Orchestra, Maria Stuarda.

In 2003 creëerde Corinne Romijn er de rol van Helena in de wereldpremière van Achilleus van Wim Henderickx.  Zij zong de rol van Magdalene in Die Meistersinger von Nürnberg bij de Volksoper in Wenen.

Neem contact op