Diane Verdoodt

Sopraan

Na het behalen van haar eerste prijs zang aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel bij Louis Devos studeerde Diane Verdoodt verder bij Professor Rudolf Bautz te Aachen, bij Bernadette Degelin te Antwerpen, en privaat bij Lucienne Van Deyck.

Diane Verdoodt behaalde ook het diploma Docerend Musicus in het Muziekconservatorium te Zwolle – Nederland. Diane Verdoodt bezit het Diploma van Meester in de Muziek, met een aggregaat.

Diane Verdoodt debuteerde in het Amsterdamse Concertgebouw met het Requiem van Andrew Lloyd Webber, en gaf daar tevens een recital met tenor Ludwig Van Gijsegem, dat rechtstreeks uitgezonden werd door de NOS-radio. Een uitvoering van Brahms’ Ein Deutsches Requiem bracht haar terug in het Concertgebouw.

Ze maakte opnamen voor de BRTN, RTBF, en NOS en verleende haar medewerking aan een vele fonoplaten en Cd’s. Haar Puccini-vertolkingen in de CD-opnamen van Gianni Schicchi, Suor Angelica, en Il Tabarro werden op groot enthousiasme en schitterende kritieken onthaald.

Diane werd uitbundig geprezen na de voorstellingen van Carmen te Lissabon. Grote Europese muziekfestivals deden een beroep op haar: Festival M.A.Charpentier Versailles, Holland Festival, Festival de Wallonie, Festival van Vlaanderen, Charpentier Festival Arles,…, alsook het internationale muziekfestival te Manilla – Filipijnen. In 1998 werkte zij in Groningen mee aan de creatie van de opera Reynaert de Vos (Van alle tijden – van alle streken).

Zij maakte een grote recital toernee door Rusland, resulterend in nieuwe engagementen bij de Sint Petersburg Philharmonie met Berlioz’ Les nuits d’été.
Zij maakte een lied-CD met werken van Rossini-Bellini-Verdi-Donizetti samen met de pianist Daniel Blumenthal.
Diane Verdoodt introduceerde als eerste de klassieke vocale muziek bij VTM, met een uitvoering van werk van J.S. Bach tijdens het Bachjaar 2000.

Na de succesvolle wereldcreatie van de Opera Orfeo, een opera voor solosopraan, van Robert Groslot is er een standvastige langdurige samenwerking ontstaan tussen de sopraan Diane Verdoodt en componist Robert Groslot Deze samenwerking resulteerde in de CD opname van de Opera Orfeo en van verschillende liederen die opgedragen zijn aan Diane Verdoodt. De opname van Orfeo is later het uitgangspunt geworden van de film The Great Globe.

Door haar universele zangtechniek is het concertrepertoire van Diane Verdoodt uitermate uitgebreid en bestrijkt een periode die gaat van de middeleeuwen tot en met de hedendaagse toondichters, met inbegrip van musical. Diane Verdoodt geeft zangles aan de Academie van Lebbeke

Neem contact op