Dorine Mortelmans

Sopraan

De sopraan Dorine Mortelmans wordt geprezen om haar heldere, doch warme kleur van stem en haar oprechte interpretaties.

Dorine Mortelmans zingt concerten als soliste met verscheidene orkesten en koren onder leiding van Patrick Davin, Christian Arming, Koen Kessels, Leo Hussain, Guy Van Waas, Frank Agsteribbe. Zo vertolkte ze onder meer Messiah,Judas Maccabaeus en Dixit Dominus van Händel, het Gloria van Vivaldi, cantates van J.S. Bach en het Magnificat van Vic Nees.

Dorine heeft verschillende concerten met het Orchestre Philharmonique Royal de Liège gezongen, waaronder de sopraan solo in Carmina Burana.

In opera- en muziektheaterproducties is ze eveneens regelmatig te horen. Ze vertolkte de rol van Blonde Die Entführung aus dem Serail, Zomeropera Alden-Biesen, Belinda Dido and Aeneas, Opera Zuid en Opéra de Wallonie, Serpina La Serva Padrona, La Musica Orfeo Monteverdi, onder regie van Pierre Audi, Adele Die Fledermaus, Ljoebima Skupoy, Pashkevich, in het Grachtenfestival Amsterdam, Frasquita Carmen, Gretel Hänsel und Gretel, Zerlina Opera Buffa, van Laika en Transparant en andere. In de Munt was ze te horen als één van de zes nonnen in De Vuurengel Prokovief onder leiding van Kazushi Ono.

In hetzelfde operahuis zong ze later Noémie in Cendrillon (Massenet), Haydn Amore, Little England, en onlangs nog de cover voor Jano in Jenufa Janacek en Amour in Orphée et Euridice ,Gluck/Berlioz. In de Vlaamse Opera zong ze Stimme des Falken en Hüter der Schwelle Die Frau Ohne Schatten, Amore Il ritorno d’Ulisse in Patria, Daughter in Akhnaten Glass en middagconcerten met Händels Agrippina Condotta a Morire. Verder is ze actief als liedzangeres en in kamermuziek.

Ze is lid van het Barokensemble La Fiamma. Dorine behaalde haar diploma ‘Meester in muziek’ in het conservatorium van Antwerpen. Ze vervolgde haar opleiding in de operastudio van de Muziekkapel Koningin Elisabeth te Waterloo en daarna was ze verbonden aan Opera Studio Nederland.

Neem contact op