Dorine Mortelmans

Sopraan

De sopraan Dorine Mortelmans wordt geprezen om haar heldere, doch warme kleur van stem en haar oprechte interpretaties.

Dorine Mortelmans zong  als soliste met verscheidene orkesten en koren onder leiding van Patrick Davin, Christian Arming, Koen Kessels, Leo Hussain, Guy Van Waas, Frank Agsteribbe, Alexander Kalajdzic, Gregor Rot. Zo vertolkte ze onder meer Messiah,Judas Maccabaeus en Dixit Dominus van Händel, het Gloria van Vivaldi, cantates van J.S. Bach en het Magnificat van Vic Nees.

Dorine heeft verschillende concerten met het Orchestre Philharmonique Royal de Liège gezongen, waaronder de sopraan solo in Carmina Burana.

In opera- en muziektheaterproducties is ze eveneens regelmatig te horen. Ze vertolkte de rol van Blonde Die Entführung aus dem Serail, bij Zomeropera Alden-Biesen en later bij Midsummer Mozartiade, Belinda Dido and Aeneas, Opera Zuid en Opéra de Wallonie, Serpina La Serva Padrona, La Musica Orfeo Monteverdi, onder regie van Pierre Audi, Adele Die Fledermaus, Ljoebima Skupoy, Pashkevich, in het Grachtenfestival Amsterdam, Frasquita Carmen, Gretel Hänsel und Gretel, Zerlina Opera Buffa, van Laika en Transparant en andere. In de Munt was ze te horen als één van de zes nonnen in De Vuurengel Prokovief onder leiding van Kazushi Ono.

In hetzelfde operahuis zong ze later Noémie in Cendrillon (Massenet), Haydn Amore, Little England, en onlangs nog de cover voor Jano in Jenufa Janacek en Amour in Orphée et Euridice ,Gluck/Berlioz.

In de Vlaamse Opera zong ze Stimme des Falken en Hüter der Schwelle Die Frau Ohne Schatten, Amore Il ritorno d’Ulisse in Patria, Daughter in Akhnaten Glass en middagconcerten met Händels Agrippina Condotta a Morire. Verder is ze actief als liedzangeres en in kamermuziek.

Tijdens het seizoen 2016-2019 werkte ze mee aan verschillende producties in Theater Bieleveld. Anne in Anne und Zef van Krus, Amor, Damigella in L’Incornazione di Poppea van Monteverdi, Tabaldo, Voce dal Cielo in Don Carlo van Verdi, Gianetta in L’elisir d’Amore van Donezetti, Ygraine in Ariane et Barbe-Bleue van Dukas, Coriphée in Amadis van J.S. Bach, Papagena in Die Zauberflöte van Mozart, Lissy in Benzin van von Reznicek etc.etc.

Dorine behaalde haar diploma ‘Meester in muziek’ in het conservatorium van Antwerpen. Ze vervolgde haar opleiding in de operastudio van de Muziekkapel Koningin Elisabeth te Waterloo en daarna was ze verbonden aan Opera Studio Nederland.

Neem contact op