Elisa Roep

Sopraan

Elisa Roep heeft een brede muzikale interesse. Als soliste wordt zij regelmatig gevraagd voor zowel oratorium, opera en lied als voor kamermuziek, in binnen- en buitenland.Naast bekende en minder bekende oude en klassieke werken zingt zij veel nieuwe composities.

Enkele hoogtepunten zijn een tournee op Java en Sumatra met haar trio To be Sung  en door Rusland in 2005 met het hedendaagse jazz project The President of the Globe van Tobias Kleinen Meinrad Kneer. Bij het O.T. Theater & Opera uit Rotterdam zong Elisa in Le Vin Herbé van Frank Martin.Bij De Nederlandse Opera werkte Elisa Roep mee aan het solistisch vrouwenensemble in Orest van Manfred Trojahn. Verder zong Elisa in Adam in Ballingschap van Rob Zuidam en  in het solistisch ensemble van de opera Wagner Dream van Jonathan Harvey, beiden producties in het kader van het Holland Festival.

Met Egon Kracht en The Troupe werkte zij mee aan zijn Judas Passion, zij vertolkte hierin onder andere de Duivel. Ook is Elisa de Mater in Kracht’s nieuwe Stabat MaterStabat Pater en in zijn productie Compassion zong zij onder andere Maria

Elisa is mede-oprichter van het eigentijdse trio ‘To be Sung’ samen met Eva van de Poll op cello en Fie Schouten op basklarinet: een samenstelling die menig componist tot nieuw werk heeft geïnspireerd. In de meer dan 15 jaar dat zij momenteel als trio bestaan, hebben zij op vele (internationale) festivals opgetreden.

Verder geeft Elisa uiteenlopende recitals binnen het door haar zo geliefde Liedgenre, onder andere bij de Vrienden van het Lied met Kimball Huigens.

Elisa studeerde succesvol af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Charles van Tassel, waarna zij doorleerde bij Cora Canne Meijer.

In september 2001 was zij laureaat in de Erna Spoorenberg Vocalisten Presentatie, in 2002 in het Festival International d’Art Lyrique te Vivonne in Frankrijk.

Neem contact op