Elizabeth Dobbin

Sopraan

De sopraan Elizabeth Dobbin werd geboren in Sydney, Australië en volgde van jongs af aan pianolessen. Na haar succesvol afstuderen aan het Arts/Law department van de University of Sydney besloot ze zing volledig toe te leggen op het zingen.

Aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag behaalde Elizabeth Dobbin het diploma van Master in Oude Muziek. Ze kreeg er les van Jill Feldman, Michael Chance, Peter Kooij en Diane Forlan en specialiseerde zich in 17de en 18de eeuwse opera en oratorium.

Elizabeth Dobbin is stichtend lid van het ensemble le Jardin Secret. Met dit ensemble won ze de Eerste Prijs en de Publieksprijs won op de International Young Artists’ Early Music Network Competition in York (UK).

Elizabeth treedt geregeld op in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, België, Japan en Australië en neemt zowel solopartijen in oratoria en vroege opera als lied recitals voor haar rekening.

In de voorbije jaren was Elizabeth te horen als soliste op de Oude Muziek Festival Utrecht, Festival van Vlaanderen, Netwerk Oude Muziek, AMUZ, Resonanzen Festival (Wenen), Trigonale Festival, Jeunesses Musicales (Wenen), Barock
Festspiele Bad Arolsen, Early Music Festival York, Lufthansa Baroque Festival, London Handel Festival, Brighton Early Music Festival…

Als soliste zong ze onder de dirigenten William Christie, Richard Egarr en met het ensemble “L’Arpeggiata”. Elizabeth is te horen in talrijke radio-opnamen. Als soliste nam ze CD’s op voor Alpha, CORO, Aliud Records, Pentatone,O.R.F. en Fuga Libera.

Neem contact op