Erik Janse

Tenor

De tenor Erik Janse soleert veel in oratorium- en cantateconcerten. Naast de tenor-aria’s in de Passionen heeft hij in zo´n 55 Bach cantates gezongen, waaronder de solocantate voor tenor in de Utrechtse Dom.

De tenor Erik Janse soleert veel in oratorium, lied en opera

Naast de tenoraria’s in beide Bach Passionen heeft hij de aria’s uit meer dan 70 Bach cantates  gezongen, waaronder de solocantate voor tenor in de Utrechtse Dom. Erik Janse trad diverse malen op als solist in de Messiah van Händel en in diverse Missen en het Requiem van Mozart.Een hoogtepunt blijft de vertolking van de Evangelist in beide Bach-Passionen.

Romantische repertoire voerde hij uit zoals de Petite Messe Solennelle van Rossini, Requiem van Verdi, de Messa di Gloria van Puccini, de Misa Criolla van Ramirez, de Elias van Mendelssohn, de Messe Solennelle van Gounod,  de Nicolas cantate van Britten en het Oratorio de Noël van Saint-Saëns.

Verder trad hij op met de liedcycli Dichterliebe van Schumann, Schöne Müllerin en de Winterreise van Franz Schubert als ook met diverse bekende opera aria’s van Verdi, Puccini en Gounod.
Bij de Nationale Opera verzorgde hij begin 2015 met de pianist Maarten Hillenius een succesvol lunchconcert met liederen van Liszt(2015) en Mendelssohn (2017)

Ook hedendaags Nederlands werk zong Erik Janse met orkest zoals Nova Zembla van Sylvia Maessen en Orkestliederen en Vasalisliederen van Gijs Meeusen,de Jona-cantate van Van der Mullen en Nunc Dimittis van Helmuth Barbe.

Erik zingt sinds 2014 als freelancer bij diverse producties in het koor van de Nationale Opera.
Hij studeerde zang bij Sasja Hunnego, Pierre Mak en Evert Jan Nagtegaal. Nu wordt hij gecoacht door de tenor Marcel Reijans.

 

 

foto: Ruben Jorksveld

Neem contact op