Evelyn Ziegler

Sopraan

De Duitse sopraan Evelyn Ziegler begon vroeg met zingen en won al prijzen tijdens haar opleiding aan de muziekschool bij het zangconcours ‘Jugend musiziert’. 

In juni 2011 behaalde zij haar Bachelor of Music aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede bij Annette Kleine. 

Gedurende haar studie volgde zij masterclasses bij o.a. Marien v. Nieukerken, Johannette Zomer, Barbara Schlick en Barbara Hannigan. 

Tegenwoordig blijft ze zich ontwikkelen door het volgen van lessen bij vocal coaches o.a. Thilo Dahlmann en Thomas Heyer.

Ze was te gast bij de WDR Musikfest 2009 in Münster waar haar interpretatie van “6 Wasselieder“ van Mathieu Geelen live werd opgenomen en later door WDR werd uitgezonden. In 2011 won zij met pianist Roele Kok de Publieksprijs en de prijs van ‘Vereniging Vrienden van het Lied’ bij het Internationaal Student Liedduo Concours. 

Evelyn Ziegler is in korte tijd uitgegroeid tot een veelgevraagd solist. Zo was ze al te horen in vrijwel alle grote oratoria van Bach en in b.v. de grote werken van Pergolesi, Vivaldi, Mozart, Fauré, Saint-Saëns, Schubert, Händel, Haydn, Brahms en Mendelssohn. 

De veelzijdigheid van haar stem laat zich eveneens zien in de vele disciplines waarin ze zich beweegt. Regelmatig verzorgt zij recitals waarin zij aria’s en liederen afwisselt.  

Daarnaast speelt het werk als zangpedagoge een belangrijke rol in haar leven. Ze heeft een veelbelovende praktijk voor zowel privéleerlingen als stemvorming bij diverse koren. 

Neem contact op