Frédérique Klooster

Sopraan

Frédérique Klooster behaalde haar Bachelordiploma aan het Rotterdams Conservatorium en haar MA-diploma aan de Royal Academy of Music in Londen (GB) in de klasse Merit.

Tijdens haar studie in Londen ontving Frédérique Klooster een beurs van het Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten. Frédérique volgde masterclasses bij o.a. Cecilia Bartoli, Nelly Miricioiù , Dame Kiri Te Kanawa Miranda van Kralingenen ze was finaliste in de prestigeuze Nancy Nuttall Early Music Competition, en haar prestaties aan de Royal Academy werden beloond met de Grabowsky-Connell Prize.

In Londen trad Frédérique veelvuldig op als soliste met als hoogtepunten haar optredens in Vivaldi’s Gloria in St. Martin-in-the-Fields (GB), Bach’s Johannes Passion met Sussex Chorus (GB) en haar optreden in Brahms’ Ein Deutsches Requiem in Ardingly (GB) o.l.v. Robert Dean. Zij was de onderstudy van Dame Emma Kirkby’s bij een uitvoering van Händel’s Dixit Dominus o.l.v. Stephen Cleobury.

Frédérique Klooster zong ook opera en operetterollen zoals: Spirit, Second Woman Dido and Aeneas, Saffi Der Zigeunerbaron, Timor Dei, Patientia, Victoria Ordo Virtutum, Suppoost Museum Songspiel 20XX, 1e Waldelf Rusalka en Daphné Actéon. De rollen Hildegard BINGEN, Hildegard von, Zangeres Just for one day, Moeder De Gelukkige Werknemer en Jonge Maarten/Jantje Waterman werden door haar gecreëerd. Naast Evelyn Tubb zong zij solorollen in de productie Ordo Virtutum, die werd uitgevoerd in o.a. Bridgewater Hall in Manchester (GB), Brighton Early Music Festival (GB) en Sastamala Gregoriana (FIN).

Frédérique was de afgelopen twee jaar regelmatig op de Nederlandse televisie te zien: in 2011 opende zij de 60e editie van het Gouden Televizierring Gala. Ook was zij te zien in AVRO’s De Tiende van Tijl en afgelopen seizoen (2012) in het RTL4 programma Beat the Best.

Als soliste was Frédérique Klooster te horen in o.a. Het Koninklijk Concertgebouw, De Doelen, de Utrechtse Schouwburg en Koninklijk Theater Carré. Ze werkte samen met o.a.Stephen Cleobury, Laurence Cummings, Richard Egarr, Jurjen Hempel, Reinbert de Leeuw, Maarten Koningsberger, Eric van Tijn, Evelyn Tubb en Carolyn Watkinson.

Frédérique Klooster is remplaçant bij het Groot Omroep Koor, Nationale Opera, PA’dam Kamerkoor, Laurens Collegium en Bach Choir of the Netherlands.

Neem contact op