Frits Karskens

basbariton

Frits Karskens studeerde aan het Rotterdams conservatorium bij Magreet Honig. Sinds 1993 zingt hij als free-lancer in het koor bij zowel de Nederlandse- als de Vlaamse opera.

In 1998 werd Frits Karskens door de Vlaamse opera geëngageerd om de rol van herder te vertolken in de opera Daphne van Richard Strauss onder leiding van Silvio Varviso. Frits is verder te horen in ad hoc gezelschappen,zo heeft hij o.a. meegedaan aan de producties als King Arthur van H.Purcell en Orfeo van C. Monteverdi beide met het Combattimento Consort Amsterdam onder leiding van Jan- Willem deVriend. In 2000 vertolkte hij bij Opera Minora de hoofdrol in de opera Maddalena van S. Prokofiev onder leiding van Benoit Debock.

Naast hoofdrollen in operetten zoals: De Gondeliers van Gilbert & Sullivan, Die Fledermaus van J.Strauss, is Frits een veel gevraagd oratoriumzanger. Inmiddels heeft hij een breed repertoire opgebouwd dat zich uitstrekt van barok tot eigentijds.

Zijn repertoire omvat o.a aria’s uit Bachs Passionen, Weihnachtsoratorium, Hohe Messe, een groot aantal Bach-cantates, Messiah, Jahreszeiten – Haydn, Paulus en Elias – Mendelssohn, het Requiem van Mozart, Fauré Duruflé, Brahms en de Carmina Burana van Orffen de Marcus Passie van A. de Jong.

Hij werkte met os. de volgende dirigenten: Bas van Houte, Henk Gijzen, Jan van Dijk en Rien Verbeek.

Neem contact op