Gonnie van Heugten

Sopraan

De Nederlandse sopraan Gonnie van Heugten studeerde aan De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en aan het Koninklijk Conservatorium bij Hebe Dijkstra en behaalde 2002 haar diploma Master of Music aan de Nieuwe Opera Academie.

Na het conservatorium specialiseerde zij zich bij VocaalLAB in hedendaagse muziek waar zij onder andere de rol van Sneeuwkoningin zong in De Sneeuwkoningin van Daan Manneke (Philharmonie Haarlem). Ze volgde daarnaast masterclasses bij onder andere Jard van Nes, Elly Ameling en Barbara Hannigan.Gonnie van  Heugten bereikte in 2005 de halve finale van het Concorso Internazionale Di Canto te Verona. In 2007 won zij de Publieksprijs van De Nederlandse Vocalisten Presentatie.

Als concertzangeres verleent zij regelmatig haar medewerking aan oratoria en cantates. Zo zong zij de Matthäus Passion van J.S. Bach in Musis Sacrum met Het Gelders Orkest en het Magnificat van J.S. Bach in het Concertgebouw Amsterdam (met het Amsterdams Gemengd Koor). Haar concertrepertoire omvat naast Bachs Matthäus – en Johannes Passion, ondermeer Mozarts Requiem, Die Schöpfung J.Haydn, de Carmina Burana Carl Orff , Messiah en Joshua van Händel en het Gloria van Vivaldi.In de Zaterdagmatinee van het Concertgebouw Amsterdam zong ze L’Homme et son désir van Darius Milhaud met het Asko/ Schönberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw. Van het liedrepertoire zong ze onder andere Liederkreis opus 39 van Robert Schumann en de geliefde cyclus Les nuits d’été van Hector Berlioz.

Gonnie van Heugten vertolkte vele operarollen als de rol van Zerlina Don Giovanni (Internationale Opera Producties), Barbarina Le Nozze di Figaro (Het Gelders Orkest o.l.v. Martin Sieghart) en Papagena Die Zauberflöte (Combattimento Consort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend) in de serie Robeco Zomerconcerten in het Concertgebouw. Bij De Nationale Opera debuteerde zij in de rol van Prêtresse in Iphigénie en Tauride van C.W.Gluck o.l.v. Marc Minkowski en zijn Musiciens du Louvre in regie van Pierre Audi. Zij zingt regelmatig in kamerkoren en als freelance sopraan zingt ze sinds 2004  bij het Koor van de Nationale Opera.

Dit seizoen staan onder andere Bach’s Matthäus Passion en het Stabat Mater van G. B. Pergolesi op haar concertprogramma.  Gonnie van Heugten heeft  haar eigen zanglespraktijk die gevestigd is in de St. Antoniuskerk te Utrecht en is zij als docente Klassieke Zang verbonden aan Cultureel Centrum Parnassos te Utrecht

Neem contact op