Gonnie van Heugten

Sopraan

De Nederlandse sopraan Gonnie van Heugten studeerde aan De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en aan het Koninklijk Conservatorium bij Hebe Dijkstra en behaalde 2002 haar diploma Master of Music aan de Nieuwe Opera Academie.

Gonnie van  Heugten bereikte in 2005 de halve finale van het Concorso Internazionale Di Canto te Verona. In 2007 won zij de Publieksprijs van De Nederlandse Vocalisten Presentatie.

Als concertzangeres verleent zij regelmatig haar medewerking aan oratoria en cantates. Zo zong zij de Matthäus Passion van J.S. Bach in Musis Sacrum met Het Gelders Orkest en het Magnificat van J.S. Bach in het Concertgebouw Amsterdam (met het Amsterdams Gemengd Koor). Haar concertrepertoire omvat naast Bachs Matthäus – en Johannes Passion, ondermeer Mozarts Requiem, Die Schöpfung J.Haydn, de Carmina Burana Carl Orff , Messiah en Joshua van Händel en het Gloria van Vivaldi.

Gonnie van Heugten vertolkte vele operarollen als de rol van Zerlina Don Giovanni (Internationale Opera Producties), Barbarina Le Nozze di Figaro (Het Gelders Orkest o.l.v. Martin Sieghart) en Papagena Die Zauberflöte (Combattimento Consort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend) in de serie Robeco Zomerconcerten in het Concertgebouw. Bij De Nationale Opera debuteerde zij in de rol van Prêtresse in Iphigénie en Tauride van C.W.Gluck o.l.v. Marc Minkowski en zijn Musiciens du Louvre in regie van Pierre Audi.

Dit seizoen staan onder andere Bach’s Matthäus Passion, de Carmina Burana van Orff en het Stabat Mater van G. B. Pergolesi op haar concertprogramma. Tevens zingt zij de wereldpremière van Revelations van W. Hendericks i.s.m. Muziektheater Transparant te Antwerpen.

Als freelance sopraan zingt zij bij het koor van de Nationale Opera. Tevens heeft Gonnie van Heugten haar eigen zanglespraktijk die gevestigd is in de St. Antoniuskerk te Utrecht en in Houten en is zij als docente Klassieke Zang verbonden aan Cultureel Centrum Parnassos te Utrecht

Neem contact op