Hans Timmermans

Tenor

De Limburgse tenor Hans Timmermans studeerde solozang aan het Maastrichts conservatorium  als leerling van Mya Besselink.

In 1992 behaalde Hans Timmermans  het diploma “uitvoerend musicus”.

In 1988 debuteerde Hans Timmermans als solist bij het Limburgs Symfonie Orkest in een uitvoering van de Messe Solenelle de Sainte Cécile van Charles Gounod. In de jaren na zijn succesvolle optreden bij de “Erna Sporenberg Vocalistenauditie” georganiseerd door de Koninklijke Christelijke Zangersbond, werd hij veelvuldig gevraagd als solist in concerten, cantaten en passionen.

Hans Timmermans werkte met gerenommeerde dirigenten in binnen- en buitenland. De laatste jaren maakt hij vooral opgang als evangelist in uitvoeringen van de grote werken van J.S. Bach. Samen met de Limburgse musicus Huub Ehlen stond hij aan de wieg van het ensemble ‘Collegium Ad Mosam’ . Met dit ensemble voert hij in het bijzonder grote werken uit de hoogbarok op authentieke wijze uit.

Hij zong ook buiten onze landsgrenzen o.a. in Frankrijk en Israël.

Naast vele activiteiten op gebied van oratorium en lied verleent Hans Timmermans ook regelmatig medewerking aan operaproducties. Hij soleerde o.a. in de opera Roméo et  Juliette van de Franse componist Charles Gounod.

Neem contact op