Hans van Dijk

Tenor

Tenor Hans van Dijk rondde zijn zangstudie af aan het Conservatorium van Rotterdam, bij Carolyn Watkinson.

Vervolgens studeerde Hans van Dijk  verder bij Meinard Kraak te Utrecht. Bij Rene Jacobs volgde hij lessen in Barokzang. Masterclasses heeft hij gevolgd bij Sarah Walker, Hans Peter Blochwitz, Phillipe Hüttenlocher, Robert Holl, Udo Reinemann en Nicolaï Gedda.

Solistische ervaring deed hij op door te werken met gerenommeerde dirigenten als Daan Admiraal, Jos van Veldhoven Ivan Fischer en René Jacobs. Zijn repertoire strekt zich uit van barok tot heden. Ook soleerde hij in concerten in Nederland,  Noorwegen, Duitsland en Frankrijk.

Hans maakte zijn operadebuut in Orfeo van Monteverdi in het Festival Oude Muziek te Keulen, in een productie onder leiding van Hermann Max. Dit leidde tot een uitnodiging voor Iphegenie en Aulide te Stuttgart onder leiding van Frieder Bernius., bij wie hij ook het Requiem van Mozart heeft gezongen.

Hans van Dijk te horen in de rol van Il Conto in de opera la Finta Giardiniera van W.A. Mozart. Ook verzorgde hij met het Noord Hollands Philharmonisch Orkest een programma met div. opera-aria’s, en zong de rol van Barinkay  in Strauss’ Zigeunerbaron. Ook zong hij de rol van Fernando in Mozart’s Cosi Fan Tutte,  Paris in Offenbach’s komische opera La belle Helène, Peter Iwanow in Lortzing’s Zar und Zimmermann, Lyonel in Martha van Flotow.

Hans heeft op uitnodiging een recital gegeven met pianist Calvin Bowman, en Australian String Quartet in het  Music Festival van Melbourne.  In het kader van Rotterdam Culturele Hoofdstad van Europa heeft Hans concerten gegeven met muziek van Rotterdamse componisten, in samenwerking met pianist Ardjoena Soerjadi. Met pianiste Jacomijn Puite verzorgde hij uitvoeringen  Schuberts Winterreise in samenwerking met beeldend kunstenaar Anne Lamfers.

Met het trio Il Vento in Poppa (Elly van Munster theorbe en Dana Massad blokfluit) brengt hij programma’s met 16e en 17e eeuwse kamermuziek, oa in het Festival van Vlaanderen. Voor de NCRV maakte hij een opname met werken van Nederlandse componisten als Daan Manneken en Van Tienen. Voor de KRO werkte hij mee aan een opname met werken van Louis Spohr. De concerten in samenwerking met de Nederlandse Bach Vereniging zijn opgenomen door de EO.

Hans is als koorzanger freelance verbonden aan het Groot Omroepkoor en het het koor van Nederlandse Opera te Amsterdam.

Neem contact op