Harald Quaaden

Tenor

Harald Quaaden studeerde solozang aan het Maastrichtse Conservatorium, in de operastudio van Teatro dell’Opera di Roma en werd verder gecoacht door de tenor Henk Kooijmans.

Gastoptredens brachten Harald Quaaden in talrijke theaters door heel Europa. Hij zong in de theaters van onder meer Venetië, Sassari, Warschau, Lodz, Avignon, Neustrelitz, Lübeck en in festivals als het Holland Festival, het Schleswig Holsteinfestival, Rossini in Wildbad, Festival de barocco di Fano en vele andere.

Aanvankelijk verdiepte Harald Quaaden zich in het barokrepertoire, hetgeen tot uiting kwam in een groot aantal uitvoeringen van Bachs Passionen, onder meer in het Amsterdamse Concertgebouw en de vele opera’s o.l.v. dirigenten als Simon Preston, Jan-Willem de Vriend, Jos van Veldhoven en Alessandro de Marchi.

Vervolgens voerde hij een omvangrijk repertoire aan opera’s van Mozart en met name Rossini uit. Hij debuteerde onder leiding van de Rossini-specialist Alberto Zedda , Tancredi, in de Nationale opera van Warschau en voegde daar een groot aantal rollen aan toe. Onder dirigenten als Jeffrey Tate in het Teatro la Fenice, Adam Fischer, Jan Stulen, Herbert Handt, Kenneth Montgomery, Claudio Desderi en Nikolay Alexeev breidde zijn horizon zich uit met tal van rollen uit opera’s van Bizet, Donizetti, Bellini, Verdi en Offenbach.
Ook nam hij deel in wereldpremières van eigentijdse muziektheater werken. Daarnaast is hij regelmatig in liedrecitals te horen.

http://Haraldquaaden.com

Neem contact op