Igor Bogaert

Bariton

De bariton Igor Bogaert studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Meinard Kraak en Wout Oosterkamp.

Hij nam deel aan internationale masterclasses van onder meer Christine Deutekom, Meinard Kraak en Rudolf Jansen, David Wilson-Johson, Diane Forlano en Barara Pearson.

Igor heeft een gevarieerde oratoriumpraktijk. Zijn repertoire loopt uiteen van Bach passionen en cantates tot en met de Carmina Burana van Carl Orff, van de Mis en de Requiem Canticles van Strawinsky tot en met de Petite Messe Solennelle van Rossini. In september 2001 was hij finalist van het Erna Spoorenberg Concours. In mei 2003 was hij finalist van het Klaudia Taev concours in Estland en werd hij onderscheiden voor de beste vertolking van het verplichte Ave Maria van Schubert.

Wat betreft het liedrepertoire heeft Igor een voorliefde voor de liedcyclus. Zo nam hij deel aan een masterclass door Rudolf Jansen en Meinard Kraak over cycli van Poulenc. Hij kiest het avontuurlijke liedrepertoire en schuwt allerminst de 20e eeuw. Op zijn repertoire staan naast de liedcycli van Schubert o.a. de Kerner Lied opus 35 van Schumann, Sechs Monologe aus Jedermann van Martin, l’ Horizon chimérique van Fauré en de Liederen en dansen van de Dood van Moussorgsky. Hij geeft regelmatig liedrecitals met pianist Jan Willem Nelleke.

Bogaert is regelmatig op het toneel te zien. Om zich te bekwamen in het operavak volgde hij masterclasses en cursussen bij Henk Smit, Christine Deutekom en David Prins. De volgende operarollen heeft hij gespeeld: de rol van Don Quichotte in El Retablo de Maese Pedro van De Falla; de dubbelrol Barak/Pantalone in Turandot van Busoni, de rol van Uberto in La Serva Padrona van Pergolesi en de rol van Bob in The Old Maid and the Thief van Menotti, tevens vertolkte hij de rol van Graaf tijdens de première van de kameropera Les Mascarets van Antal Sporck. Hij trad op onder leiding van de dirigenten Reinbert de Leeuw, Jurjen Hempel en Erki Pehk.

Neem contact op