Ilse Berner

Sopraan

Ilse Berner werd in Würzburg (DLD) geboren en groeide op in Landau in de Pfalz. Ze studeerde aan de Peter Cornelius Conservatorium van Mainz oratorium en opera.

Ilse Berner volgde na haar studie masterclasses bij Margreet Honig/Amsterdam, Gerhild Romberger, Konrad Jarnot en Werner Gura.
Met de begeleider Reinild Mees (Amsterdam) werkt zij aan de concert- en liedprogramma’s.
In 2004 kreeg ze een beurs van het Richard Wagner Association International.

Als oratoriumsoliste zong zij o.a. met het Würzburg Madrigaal koor, het Wörrstadter Kantorei, de Kantorei Alt Barmbek in Hamburg en het Telemann koor Ingelheim. De hoge coloratuursopraan rollen zoals Handel’s Messiah en Mozarts C moll Messe behoren tot haar favoriete werken.

In 2011 was ze te horen op diverse festivals, zoals het ‘International Kissinger Summer’ en de ‘Autumn Musiktagen Bad Urach’.
In 2012 lag haar focus op de Passionen van Bach en de Hohe Messe. Deze werken zong ze o.a.in de Stuttgarter Bachwoche o.l.v. Helmuth Rilling.
In 2013 nam ze deel aan de Academia Vocalis in Wörgl (oostenrijk) en aan de Internationale Zomeracademie van het Mozarteum (Salzburg).

Met haar trio (sopraan, viool en orgel), ze treedt regelmatig op in concertzalen van Duitsland. Met negen Duitse aria’s van Händel was ze te gast bij Leinsweiler Musikwochen 2011.

Neem contact op