Inga Schneider

Sopraan

Inga Schneider studeerde aan de Hochschule für Musik und Theater Hannover de hoofdvakken viool en zang. Tijdens haar studie was zij als barokvioliste lid van het Barokorkest L’Arco.

Tijdens haar studie was Inga Schneider als barokvioliste lid van het Barokorkest L’Arco. Als zangeres zong zij in diverse vocale ensembles voor oude en hedendaagse muziek. Zij vervolgde haar zangstudie aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. In 2000 behaalde zij daar haar tweede fase examen met onderscheiding en studeerde zij af aan de Nieuwe Opera Academie.

Inga zong in opera’s van Mozart Die Zauberflöte, Cosi van tutte, Le nozze di Figaro, in Purcell’s Dido and Aeneas, in drie mini operas van Milhaud en in diverse kinder- en jeugdopera’s geproduceerd door Buffo Operamakers.  Verder zong zij als soliste in veel Bachcantates, de Johannespassion,  de Hohe Messe en in vele andere oratoria.

Zij verleende medewerking aan CD-, radio- en televisieopnames en was soliste op verschillende internationale festivals: International Youthopera Festival Utrecht in 2001 Berio Sequenza III en in 2003 met de produktie Daniela,premiere van Buffo Operamakers. Verder was zij te horen op het Rhijnauwen Kamermuziek Festival 2002, Schönberg: Pierrot Lunaire, het Nazomer Zeeland Festival 2004 Sweetheart Come van Mariecke v.d.Linden, in het Oerol Theaterfestival 2004,  Moed eigen produktie in samenwerking met Buffo en het Oerol Theaterfestival 2005, Opera Noir: Mimicry van Mariecke v.d.Linden en in 2005 op de Göttinger Händel Festspiele, Böhmcantates.

Met Scivias Berlin en Ars Choralis Coelln maakte Inga Schneider een CD opname en deed zij vele concerten in heel Europa met het repertoire van Hildegard van Bingen en Anna von Coelln.

 

Neem contact op