Irina Pozdniakova

Alt

Irina Pozdniakova werd in Moskou geboren. Zij studeerde gedurende 10 jaar piano aan de Prokoffief Centraal Muziekschool in Moskou.

Vervolgens studeerde Irina Pozdniakova muziek pedagogie, klassieke en opera zang aan het Conservatorium in haar geboortestad, met piano en koordirectie als bijvak. Na voltooiing van haar studies in Rusland volgde zij 7 jaar masterclasses bij Ernst Haefliger in Zurich:o.a. oratorium, cantates van Bach, Duitse en Franse Liederen.

In Moskou zong zij als soliste bij het Philarmony Staats Concert. Zij werkte met de kinderen als zang en muziek toneel docente bij de Kunstschool-Krasnoselskoe in Moskou. Zij vertolkte bij de Voronezh Staats Opera/Rusland/ de rollen van Pauline in Pique Dame, Flora in La Traviata, Cherubino in La Nozze di Figaro, Lubasha in The Tsar’s Bride en Azucena in Il Trovatore.

In Nederland treedt zij regelmatig op als liederen- en operazangeres. Zij was te horen als altsoliste o.a. in het Requiem van Verdi o.l.v. H.Leenders en van H. van der Toorn. Met het Opera koor Zuid o.l.v. E.Pleyers deed zij als soliste mee aan een Verdi programma in Heerlen. Met Rotterdams Symfonie Orkest o.l.v. Benno Torenga zong zij Alt Rapsodie van Brahms en o.l.v. Gregor Bak samen met Oeral Kozakkenkoor een Oranjeconcert ter gelegenheid van de verjaardag van H.M.Koningin Beatrix. Met een koor van J. Grootes zong zij de Vespers van Rachmaninov.

As liedzangers verzorgd zij recitals met eveneens uit Rusland afkomstige pianisten en accordeonisten. Als koordirigente is zij bij de verschillende Nederlandse koren werkzaam geweest.

Zij geeft ook muziekles aan de kinderen op het Russische Pusjkin school in Leiden.

Neem contact op