Isabel Delemarre

Sopraan

Isabel Delemarre werd geboren in Karlsruhe en groeide op in een muzikale familie. Al vroeg speelde zij fluit en volgde vioollessen, in het begin bij haar grootmoeder, die violiste was.

Isabel Delemarre begon haar zangstudie aan de Musikhochschule te Heidelberg/Mannheim en vervolgde het aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij in haar eindexamenjaar het Operabasisklas programma van de Nederlandse Opera Academie volgde. Masterclasses volgde zij onder andere bij Prof. Katharina Dau, Christiane Oelze, Peter Kooij, Christine Schäfer, Margreet Honig, Jill Feldman, Michael Chance, James Bowman en Hilde Zadek.

Isabel Delemarre treedt regelmatig op in binnen- en buitenland, waaronder in Nederland en Duitsland, België, Italië en Roemenie en zelfs Japan en de Verenigde Staten. Zij zingt zowel oratoria, liedrecitals en muziektheaterproducties en treedt op met veel verschillende kamermuziek ensembles van Oude Muziek tot hedendaags. In 2011 is haar nieuwe CD Sweeter Than Roses verschenen, die zij samen David Jansen (orgel en klavecimbel) heeft opgenomen.

Isabel is een veelgevraagde soliste en werkt samen met verschillende koren. Zij staat bekend om haar kristalklare, hoge sopraanstem. Zij zong de sopraanpartij in talrijke geestelijke werken, waaronder Exsultate jubilate, Mis in c, Krönungsmesse en Requiem van Mozart, Die Jahreszeiten en Die Schöpfung Haydn, Carmina Burana Orff, Requiem John Rutter en Petite Messe Solennelle Rossini.

Isabel Delemarre vertolkte de rol van Gretel in Hänsel und Gretel en speelde in deze opera Sandmännchen und Taumännchen.In de productie Il Pirata van Lokaal Koor Haarlem vertolkte zij de rol van Adele.

Ook met operette heeft zij veel ervaring, zij zong en speelde Arsena in Der Zigeunerbaron, Helène in Ein Walzertraum, Laura in Der Bettelstudent, Lisa in Gräfin Mariza en Ciboletta in Eine Nacht in Venedig. In de productie Saul van Muziektheater Transparant (Antwerpen) was zij te zien als Michal. In een concertante uitvoering van Beatrice et Bénédict Berlioz zong zij de rol van Heró o.l.v. Kenneth Montgomery.

Isabel verzorgde concerten met het Volendams Operakoor, bij Stichting Leidse Scratchdagen, het Yo! operafestival in Utrecht, tijdens het festival “Steve Reich in Den Haag” o.l.v. Reinbert de Leeuw, bij de Händelfestspiele Karlsruhe en de Europäische Musiktage Schwäbisch Gmünd. Zij trad op in het kader van “Brixener Initiative Musik und Kirche“, “Gustav Mahler Musikwochen Toblach“, bij het “Klang und Raum-Festival Irsee” en bij het “Wiener Ball” in Huis ter Duin in Noordwijk.

Neem contact op