Jeroen Helder

Tenor

De tenor Jeroen Helder, studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Zwolle af in de richtingen koordirigent, piano en zang.

Jeroen Helder studeerde zang bij Lodewijk Meeuwsen. Zijn opleiding vulde hij aan met masterclasses en cursussen o.a. bij Jelle Draijer, Lucia Meeuwsen, Marion van den Akker en Irene Maessen.

Jeroen zingt regelmatig solopartijen bij uitvoeringen door koren en ensembles, zoals bijv. de Theresienmesse, The Crucifixion en diverse Bach-cantates. Hij zong bij de wereldpremière van het voor 16 solostemmen geschreven werk  Die Ros ist ohn warum van de Nederlandse componist Willem Boogman.

Ook werkte hij mee aan de uitvoering van vele hedendaagse werken in samenwerking met de componisten, zoals de Canto’s van Daan Manneke. Jeroen zong en acteerde in De Sneeuwkoningin, een bijzondere en grote productie van jeugdtheater Sonnevanck uit Enschede met muziek van Daan Manneke.

Verder zong hij o.a. in Dokkum de rol van Malkander in Fjoer en Wetter, een opera op het water over de moord op Bonifatius, de rol van De Prins in de opera De Eentonige Koning van Jorge Antunes, de rol van Hertog in Eine Nacht in Venedig van Johann Strauss en de rol van Menelaus in La Belle Hélène van Jacques Offenbach. Jeroen wordt als zanger gecoacht door Riekje Bakker, hoofdvak- en methodiekdocent aan het conservatorium Zwolle. Als zanger maakt hij deel uit van het beroepskoor Capella Frisia.

Neem contact op