Jose Scholte

Alt

Geïnspireerd door haar grootvader begon de alt José Scholte haar studie zang aan het Conservatorium in Groningen. Na het behalen van haar U.M. diploma in 1991 besloot zij haar studie te vervolgen in Duitsland aan de “Hochschule für Musik Detmold” alwaar zij zich, onder leiding van  Prof. M.C.Vogel, specialiseerde in Opera.

José Scholte vertolkte gastrollen in diverse opera’s, o.a. in Dido and Aeneas van Purcell, Il primo omicidio van Scarlatti, Midsummer Nights Dream van Britten, La Sonnambula van Bellini, Candide van Bernstein, Die Lustige Weiber von Windsor van Lortzing, Marthe van Dragstra, Rêve de Marco Polo van Vivier, olv dirigenten als Giuliano Carella, Reinbert de Leeuw, Jos van Veldhoven, Hans Leenders,  René Gullikers,  e.a.

Zij volgde  masterclasses bij Evelyn Lear, Udo Reinemann, Hartmut Haenchen, John Shirley Quirk en had jarenlang les van Aafje Heijnis. Momenteel wordt ze gecoacht door Jard van Nes. Bij de ‘Erna Spoorenberg Vocalisten presentatie’, die zich richt op veelbelovende jonge Oratorium zangers, bereikte zij in 1996 de finale.

In de Oratorium wereld is José Scholte nu een veelgevraagd soliste  met op het repertoire werken van o.a. Bach, Brahms, Britten, Duruflé, Dvorak, Händel, Mozart, Rossini en Verdi.

In 1998 werkte José mee aan het “Gergiev Festival Rotterdam” met een ensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Met dit ensemble ‘Domestica’, o.l.v. Wim Steinman, verscheen in 2000 een CD  met werken van F.Poulenc. Begin 2005 werkte José als soliste mee aan het “Diaghilev Festival” te Groningen in een werk van De Falla met het Ballet de Bordeaux o.l.v. Thomas Rösner.

Ook als liederenzangeres treedt José regelmatig op. Zo was zij onder andere te beluisteren in het T.V. programma van Han Reiziger, met haar vaste pianist  Paolo Giacometti. Momenteel geeft Jose weer veel kamermuziekconcerten o.a. met het “Reizend Muziek Gezelschap” o.l.v. Christiaan Bor, “Oude muziekensemble” o.l.v. Kees Hulsman en Orgelconcerten in het hele land met o.a. Ton van Eck.

Neem contact op