Josefien Stoppelenburg

Sopraan

Josefien Stoppelenburg, sopraan, werd in de pers beschreven als “ an astonishing singer’ (Chicago Tribune) en als ‘ een fantastische zangeres’ (Trouw).

Josefien Stoppelenburg won in 2013 de Chicago Oratorio Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste all-round Oratorium Zanger in de Verenigde Staten van het jaar. Ze won tevens de tweede plaats in The American Prize Opera Competition. Josefien woont in in de Verenigde Staten (Chicago) maar treedt ook vaak in Nederland op.

In het seizoen 2016-17 zingt ze oratoriumwerken van Handel, Bach, Mozart, Mendelssohn, Haydn, Poulenc en James Whitbourn, zowel in de Verenigde Staten als in Nederland. In 2016 Josefien soleerde in een serie geënsceneerde producties van de Mattheus Passion met Edwin Rutten en ze trad onlangs op voor Koning Willem Alexander, in Dordrecht.

Ze soleerde met binnen-en buitenlandse orkesten, ensembles en operagezelschappen, zoals Chicago’s Haymarket Opera Company, Baroque Band, Music of the Baroque, Newberry Consort, Fort Wayne Symphony, Northwest Indiana Symphony, Elmhurst Symphony, Fulcrum Point, en orkesten als Camerata Amsterdam, Noord Nederlands Orkest en het Radio Philharmonisch Orkest.

Samen met haar zus Charlotte (alt-mezzo) vormt ze een vocaal duo. In deze hoedanigheid trad ze op in talloze concertseries in Nederland en maakte tournee’s naar de Verenigde Staten, de Arabische Emiraten, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Het duo treedt momenteel veel op met pianoduo Martijn en Stefan Blaak, als ensemble ‘Brothers and Sisters’. Samen met Charlotte verschijnt ze in 2017 in een serie concerten met Camerata Amsterdam, in het Stabat Mater van Pergolesi en Haydn.

In de Verenigde Staten is Stoppelenburg tevens een veel gevraagd soliste voor Bach een Handel werken.  Zo zingt ze in het Boulder Bach Festival, Arizona Bach Festival, met het Cincinnati Bach Ensemble, en de St Louis Bach Society.

Als specialiste in barokmuziek geeft Josefien masterclassen aan Amerikaanse universiteiten, zoals onlangs aan Indiana University, University of Colorado en Illinois State University.

De afgelopen jaren maakte Josefien haar debuut in China en Zuid-Korea, als soliste in oratoriumwerken van Brahms, Haydn en Mozart. Ze is ook regelmatig te horen als soliste in kamermuziekwerken op WFMT, Chicago’s klassieke radiozender.

Josefien is ook schilderes. Haar werken waren te bezichtigen in galleries, art fairs en lezingen en zijn gebruikt als muziekfestival posters, opera sets, cd boekjes en als postkaarten.

https://www.inspiration-paintings.com

Neem contact op