Judith Hoffmann

Sopraan

Judith Hoffmann soleert in oratoria, liedrecitals en bij concerten met aria’s uit opera’s en operettes in Duitsland en daarbuiten o.a. In de Blauwe Zaal de Singel in Antwerpen, Muziekcentrum Enschede, Ruhrtriennale, Zwinger in Dresden en in vele verschillende kerken.
Zij werkte samen met o.a. het Nederlands Symphonieorkest en de Nordwestdeutsche Philharmonie.
Ze debuteerde met succes in het WDR Funkhaus Wallrafplatz (Kleiner Sendesaal) en in de Kölner Philharmonie.
In 2007 debuteerde Judith Hoffmann bij de opera tijdens het Wernigerode Castle Opera Festival als Pamina in Mozarts Zauberflöte.
Bij verschillende operahuizen en op festivals zong zij als gast o.a. op de Luisenburgfestspiele Wunsiedel (Pamina, Ännchen), Rathen oper air stage (o.a. Pamina), Landesbühnen Sachsen, Theater Nordhausen als Liza in Mariza van Kálman, Theater Hagen, en bij de Staatsoper Hannover als Rose in Street Scene van Kurt Weill.

Als lid van het ensemble aan het Landesbühnen Sachsen, zong zij vaak solistisch o.a. in de Zauberflöte (Pamina), in Hänsel und Gretel (Gretel), in La Boheme (Musette) en Ännchen in Der Freischütz.

Judith Hoffmann nam ook deel aan projecten van hedendaagse componisten zoals van Marcus Schmickler en Gordon Kampe. Met Marcus Schmickler maakt zij een opname voor de WDR studio Akustische Kunst.

In 2006 was Judith Hoffmann winnares van de Federal Song Contest NRW voor opera en operette.

Na haar afstuderen aan de Folkwang University in Essen (Dld) als uitvoerend gitarist, volgde zij zanglessen bij Prof. Rachel Robins , bij wie zij afstudeerde als vocalist en als gekwalificeerde zanglerares.
Zij volgde privélessen en masterclasses bij Prof. Brigitte Fassbaender, Prof. Thomas Heyer, K. Schötteldreier, Barbara Hannigan en O.Mykytenko.

Neem contact op