Katrien Nauwelaerts

Sopraan

Katrien Nauwelaerts, geboren te Antwerpen, groeide op in een zeer kunstzinnige familie. Al op vroege leeftijd zong zij in een schoolkoor waar ze de passie voor het zingen ontwikkelde.

Katrien Nauwelaerts volgde dwarsfluit, gitaar en zang in de academie van Mortsel, België. Haar eerste zanglessen kreeg ze van Kristin Roland en Kristien Vercammen. Na haar humaniora studeerde ze een aantal jaren klassieke zang aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen bij Bernadette Degelin. Zij volgde er liedklas bij Jozef De Beenhouwer en Lucienne Van Deyck en operaklas bij Guy Joosten.

Katrien vervolgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Barbara Pearson en Diane Forlano waar zij in mei 2010 haar diploma Master in Music met grote onderscheiding behaalde. Thans wordt zij gecoacht door Abbie Furmansky, Ira Siff en Peter Nilsson.

Katrien nam deel aan masterclasses bij o.a. Malcolm Martineau, Edith Mathis & Edith Wiens , John Norris, Udo Reinemann, Gidon Saks, Ira Siff, Gemma Visser , Eva- Maria Westbroek en bij Carol Yahr.  Tevens is zij lid van de Griekse Operastudio.

Katrien beheerst een breed repertoire dat zich uitstrekt van de Barok tot hedendaagse muziek, met een kleurrijke verscheidenheid aan operarollen, liederen en oratoria en werd meermaals geprezen om haar zilverachtige stemgeluid, haar muzikaliteit en levendige karakterisering van haar personages.

Katrien Nauwelaerts vertolkte reeds verschillende opera rollen waaronder: First Witch en Belinda in Dido & Aeneas -Purcell, Flora in The Turn of the Screw– Britten en Gretel in Hänsel und Gretel – Humperdinck op het International Youth Festival van Aberdeen, Carmelites Soeur Catherine in Dialogues des Carmélites –Poulenc, Drusilla in L’incoronazione di Poppea – Monteverdi, Emmie in Albert Herring – Britten, in een productie van de Dutch Nationale Opera Academy, Lucy in The Telephone – Menotti in een regie van Floris Visser, Tytania uit A Midsummer Night’s Dream – Britten, Adina in L’Elisir d’amore – Donizetti. Als lid van de Griekse Operastudio (2013) vertolkte zij de rol van Frau Silberklang in Der Schauspieldirektor en coverde ze Despina in Così fan Tutte – Mozart op het Festival van de Egeïsche Zee op Syros.

Als concertzangeres en in ensemble was Katrien reeds te horen in o.a. Johannes Passion, Weihnachtsoratorium en verscheidene Cantatediensten van J.S. Bach, The Messiah van G.F.Händel ,Psalm 42 van F. Mendelssohn, Requiem en Missa in C “Krönungsmesse” van W.A.Mozart, Schöpfungsmesse en Die Schöpfung van J. Haydn, Canto General van M. Theodorakis, Daphniset Cloe van M. Ravel en Ein Deutsches Requiem van J. Brahms.

Katrien zong reeds in binnen en buitenland onder leiding van bekende dirigenten als: Enrique Barrios, Dirk Brossé, Philip Herreweghe, J. Levy, Leo Rijkaart, Alexandr Rudin, Henrik Schaefer, Marit Strindlund, Bart Van Reyn, Patrick Windmolders, Glen Wilson en Ries van der Zouwen.

Samen met pianiste Cynthia Liem werd zij halve finaliste in de eerste editie van het International Student Lied Duo Competition te Enschede in 2009.

Neem contact op