Kees Jan de Koning

Bas

Kees Jan de Koning studeerde aanvankelijk blokfluit aan het Utrechts Conservatorium.

In de periode van het behalen van zijn diploma in 1983 begon hij een zangstudie, eerst bij de bas Peter Kooij, daarna bij zangpedagoog Herman Woltman. Hij sloot zijn zangopleiding af in 1991 aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waarna hij al dat jaar daarop als zangdocent verbonden werd.

Eveneens in 1992 verwierf hij een vaste plaats in het vermaarde Nederlands Kamerkoor. Daarnaast vormt de bas van Kees Jan de Koning het fundament van het internationaal bekende Quink Vokaal Ensemble; bovendien verleent hij regelmatig zijn medewerking aan diverse belangrijke Europese ensembles, zoals Huelgas Ensemble, het Gesualdo Consort Amsterdam, Weser Renaissance en  Camerata Trajectina. Hij werkte in deze ensembles mee aan vele cd-opnamen.

Als solist treedt hij op in opera- en oratoriumconcerten en werkt darbij samen met gerenommeerde dirigenten als  Frans Brüggen, Paul van Nevel, Ton Koopman, Philippe Herreweghe, Reinbert de Leeuw en Tõnu Kaljuste. Ook in deze hoedanigheid verleende Kees Jan de Koning medewerking aan diverse Cd opnamen.

Neem contact op