Lauren Armishaw

Sopraan

Sopraan Lauren Armishaw  is geboren in Nieuw Zeeland. Daar is zij afgestudeerd in zowel zang als wiskunde aan de Victoria Universiteit in Wellington.

In 2002 verhuisde Lauren Armishaw naar Nederland en studeerde hier aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze lessen volgde bij Rita Dams, Jill Feldman en Michael Chance en Diana Farlano. In 2007 behaalde zij cum laude haar Master diploma in oude muziek. De laatste jaren wordt zij gecoacht door Peter Harrison.

Lauren is een veel gevraagde solist voor zowel barok- als klassieke muziek en werkt samen met koren en orkesten in heel Europa. Als oratoriumsoliste zingt Lauren regelmatig de Messiah van Händel, Mattheus Passion en Johannes Passion van Bach, Vespers van Monteverdi en maar ook werken van Mozart, Haydn, Mendelssohn, Fauré en 20ste Zeeuwse componisten.Ook houdt ze ervan onbekend repertoire op te sporen.

Lauren werkt o.a. met Jos van Veldhoven, Christina Pluhar, Rinaldo Alessandrini, Peter van Heyghen en Sigiswald Kuijken. ze zingt regelmatig bij Les Muffatti (België), L’Arpeggiata (France), De Nederlandse Bachvereniging, Corale Jonia (Italie) en Auckland Choral Society (NZ).

Als specialist in oude opera’s vertolkte ze de rol van Laodice in Händels Siroe, Susanna in Mozarts Nozze di Figaro, Venere in Cavalli’s Ercole Amante (Festival d’Ambronay) en Clori in Händels Il Delirio Amoroso (Händel Festival, Karlsruhe)

Laurens interesse in barokopera leidde tot haar ontdekking van Lanciani’s Il Martirio di S. Eustachio die ze zelf herschreef en bewerkte en waarbij ze de rol vertolkte van Teopiste op het festival Musica Sacra in Maastricht.Verder onderzoek naar het werk van Lanciani, leverde nog meer onbekende werken op, die zij waarschijnlijk in de toekomst zal presenteren.

In 2008 was ze finaliste in zowel de Internationale “Musica Sacra” Concours in Rome als het Internationale “Canto Barocco” Concours in Napels. Ze zong op diverse festivals zoals Rome Festival Barocco (Italië), Drôme des Collines Festival (Frankrijk), Tanglewood Festival in Amerika en bij Oude Muziek Festivals in Nederland, België, Frankrijk en Spanje. Ze was één van de Laureaten van de Nederlandse Vocalisten Presentatie 2009.

Lauren treed ook regelmatig op met haar eigen trio Lacrime Amorose (sopraan/harp/theorbe) en met het nieuwe ensemble deJongdeJong+ (harmoniums/vocalisten), waarmee ze recentelijk 3 CD’s heeft uitgebracht: Folksongs, Carols en Hymns

Meer info: www.laurenarmishaw.com

Neem contact op