Laurens-Alexander Wyns

Tenor

Laurens-Alexander Wyns behaalde een master in de muziek optie zang aan het Lemmensinstituut te Leuven in 2009. Zijn zangdocenten waren Dina Grossberger en Gerda Lombaerts en momenteel wordt hij gecoacht door Bart de Kegel.

Laurens-Alexander Wyns volgde masterclasses bij Udo Reinemann, Alexander Oliver, Jeannette Fischer, Zeger Vandersteene, Dirk Snellings en Wim Becu.

Als tenor profileert Laurens-Alexander Wyns zich in zowel het lied-, opera– als het oratoriumgenre. Zijn repertoire strekt zich uit van het gregoriaans tot muziek van de 21ste eeuw. Hij is een veel gevraagd solist voor de Passionen en cantates van Bach.

In november 2009 vertolkte hij de titelrol van de opera Candide van L. Bernstein en in 2015 de rol van Don Curzi uit Le Nozze di Figaro van Mozart. Hij verleent ook vaak zijn medewerking aan premières . Zo zong hij in 2009 o.a. de Missa Orbis Factor van S. Hanssens, in 2010 het oratorium Evangelium veritatis van L. Köhlenberg, het Klein Oratorium voor Sint Joris van Martin Slootmakers en Well of Mercy van Anthony Fiumara en in 2013 zong hij de rol van Pilatus in The Passion of our Lord Jesus Christ according to St. John van Jo van den Booren. Eveneens deed hij de heropvoering van L’histoire de l’enfant de Dieu van Hendrik Andriessen.

Neem contact op