Leo Geers

Bariton

De bariton Leo Geers begon zijn zangstudie in 1978 aan het Brabants Conservatorium in Tilburg, waar hij in 1983 zijn solisten- en docentendiploma met onderscheiding behaalde.

Hij zette zijn studie voort aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waar hij zijn operaopleiding kreeg. Tevens studeerde hij aan hetzelfde instituut voor de akte Uitvoerend Musicus. Hij behaalde de respectievelijke diploma’s in 1986 en 1988.

Leo Geers heeft als solist een omvangrijke concertpraktijk; Hij trad in Nederland op met nagenoeg alle beroepsorkesten en in gerenommeerde concertzalen, waaronder het Concertgebouw Amsterdam, Muziekcentrum Vredenburg Utrecht en De Doelen Rotterdam. Hij zong onder dirigenten als Edo de Waart, Simon Rattle, Hartmut Haenchen en Henry Lewis.

Leo Geers geeft naast talloze liedrecitals veelvuldig zijn solistische medewerking aan oratoriumuitvoeringen. Zo trad hij op in Bach’s Mattheus- en Johannes Passion, het Weihnachtsoratorium, Brahms’ Ein Deutsches Requiem, Stabat Mater van Dvorak, Stabat Mater van Rossini, Requiem van Mozart, Fauré en Duruflé, alsmede Carl Orff’s Carmina Burana.

Ook op het gebied van opera is Leo Geers geen onbekende; hij gaf zijn medewerking aan verscheidene Vara Matinees waaronder rollen in Der Friedenstag, Giulietta e Romeo en Oorlog en Vrede. Hij was te horen in de concertante uitvoering van Paul Hindemith’s Cardillac in de rol van Führer der Prévoté, o.l.v. Edo de Waart in het kader van het Holland Festival. Verder vertolkte hij in concertante uitvoeringen o.a. rollen van Ezio uit Attila, Giorgio Germont uit La Traviata, Don Carlo uit Ernani, Nabucco van Verdi, Belcore uit L’Eliser d’Amore van Donizetti en Zurga uit Les Pêcheurs des Perles.
Op de bühne was hij te zien en te horen als o.a. Valentin uit Faust en Mercutio uit Romeo et Juliette van Gounod, Escamillo uit Carmen van Bizet en Ben uit The Telephone van Menotti.

Bij de Nederlandse Opera, waaraan hij als vaste medewerker verbonden is, was hij solistisch te horen in o.a. Ariane et Berbe-Bleue, Idomeneo, Samson et Dahlilah, Pelléas et Mélisande en Wozzeck.

Leo Geers werkte mee aan talloze radio-, televisie- en Cd-opnamen en is actief in zowel Nederland als buiten onze landsgrenzen.

Neem contact op