Liza Rebecca van der Peijl

Alt

‘Een van de zeer weinige echte alten van dit moment. Een grote, unieke stem met een warm timbre, goede coloraturen en veel talent tot expressiviteit’ aldus Sara Mingardo.

Na haar Bachelor Klassiek Zang cum laude te hebben afgesloten aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag heeft Liza van der Peijl , ook haar Master-titel aan de Royal Academy of Music te Londen met onderscheiding afgesloten. Haar talent viel gelijk op. Zij verscheen ten tonele in vele rollen tijdens de Opera Scenes Concerts van de Royal Academy. Hier vertolkte zij onder meer de rol van Cornelia in Giulio Cesare, Filippjevna in Eugene Onegin and Older Woman in Flight. Liza werkte samen met de British Youth Opera en trad op in de Kohn Foundation Bach Cantata Series o.l.v. Ian Ledingham.
In Italië heeft Liza van der Peijl zich verder gespecialiseerd bij Sara Mingardo en Laura Polverelli. Ze trad als soliste op in diverse oratoria, waaronder Elias van Mendelssohn, het Stabat Mater – Pergolesi, de Petite Messe solennelle – Rossini en de Johannes Passion – Bach. Het hoogtepunt van haar ervaring in de oratorium wereld was haar optreden als soliste in de Messiah begeleid door het orkest van de Scala te Milaan.
Verder trad ze op in vele operaconcerten in o.a. de rol van Ottone – L’Incoronazione di Poppea, Orlando – Orlando Furioso, Orfeo – Orfeo ed Euridice, Isabella – L’Italiana in Algeri, Tancredi – Tancredi en Malcolm – La donna del Lago. Hiernaast vertolkte Liza Luggrezia in de Guardiagrele Opera productie van Lo frate ‘nnamorato – Pergolesi. 
In 2015 ontving Liza een beurs t.w.v. 10.000 euro om deel te nemen aan de prestigieuze ‘Georg Solti Accademia’. Hier volgde ze masterclasses met Barbara Frittoli, Richard Bonyngue en Leo Nucci en trad ze op in verscheidene concerten.

Liza was finaliste in verschillende competities waaronder het concours ‘Giulio Neri’ en het ‘Concorso Riviera Etrusca’. Daarnaast was ze prijswinnaar in het concours ‘Rapallo Opera Festival’ en de ‘Italian Opera Competition Florence’ waar Liza een prijs won voor Outstanding Artistic Qualities.

Momenteel wordt Liza gecoacht door Christianne Stotijn.

Neem contact op