Maartje de Lint

altmezzo

Maartje de Lint is geboren en getogen in Nederland. Zij stond van kinds af aan als solist op toneel en startte op 17-jarige leeftijd haar opleiding op het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Cora Canne Meijer.

Na haar afstuderen was Maartje de Lint verbonden aan de Operastudio te Amsterdam. Zij ontving een beurs voor zanglessen in Parijs bij bariton David Pittman-Jennings en werd twee zomers geselecteerd voor Tanglewood Music Center; een internationale zomercursus met masterclasses te Massachusetts USA waar zij o.a. werkte met Seiji Osawa en Reinbert de Leeuw.

Maartje de Lint  vertolkte in binnen- en buitenland verschillende operarollen zoals Orfeo, Arsamene, Dorabella en Flora in La Traviata en Orlowski in Die Fledermaus. Zij zong de rol van Elise in de wereldpremière François Guyon van componist Kees Olthuis.
Zij is veelgevraagd solist voor oratorium-concerten zoals Matthäus Passion, Weihnachtsoratorium van Bach, Petite Messe Solonelle van Rossini, Stabat Mater van Haydn, Messiah van Händel en vele andere.
Maartje heeft een voorliefde voor liederen in het lichtere repertoire zoals Kurt Weill, Stephen Sondheim, Cole Porter en American Songbook liederen.
Zij maakte een CD van de liederen-cyclus December Songs van Maury Yeston (op iTunes & Spotify).

Naast zangeres is Maartje de Lint gediplomeerd trainer.
Zij is oprichter van Stichting Orfeus Curat. De stichting heeft tot doel de levenskwaliteit voor mensen met dementie te vergroten. Dat doet zij via de door haar ontwikkelde BASE -Brain Awakening Singing Education- methode. Met BASE geeft Maartje concerten en trainingen aan mensen met dementie en hun verzorgers.

http://www.maartjedelint.com

 

Neem contact op