Maayan Licht

Sopraan

Maayan Licht begon zijn studie aan het Alternatief Theater in Israël bij Pablo Saltzman en Neta Plozky, de oprichters van de eerste alternatieve Theater school in Israel.

Van 2013-2015 studeerde hij nog aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij de afdeling Oude Muziek bij Rita Dams, Jill Feldman, Michael Chance en Peter Kooij. Momenteel studeert Maayan Licht aan conservatorium in Amsterdam bij Xenia Meijer en Maarten Koningsberger.

Tussen 2003 en 2008 was Maayan Lich lid van het Moran Choir o.l.v. Naomi Faran werkte hij mee aan vele concerten in Israël en daarbuiten. In 2012 en 2013 trad hij op in het “City meets music” festival in Netanya en in 2014 in Modena en Mantua (Italië) met een groep musici van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar hij de sopraansolo zong in Selva morele e spirituale van Monteverdi.

In Juni en November 2014 verzorgde hij een optreden bij de Burgemeester van Amsterdam thuis in het kader van een bijeenkomst tussen de Israëlische Ambassade en de Nederlandse regering.
In 2014 werd Maayan Licht de winnaar van de Keren Sharet Scholarship competitie in de categorie Barok en Klassiek zang en ontving de publieksprijs in de AVIV competitie in 2015. In februari 2015 zong hij de sopraansolo in de Messiah van Händel in de Pieterskerk te Leiden.

Neem contact op