Margot Kalse

altmezzo

Margot Kalse voelt zich zowel in de oude muziek als in de klassieke, romantische en moderne muziek thuis. Zij studeerde solozang aan het Koninklijk Conservatorium en specialiseerde zich vervolgens aan het Fontys Conservatorium te Tilburg in de vroege vocale muziek. Daarna werd zij nog enkele jaren gecoacht door Xenia Meijer.

Margot Kalse zingt in vele stijlen, van het Gregoriaans tot en met hedendaags repertoire, zowel als solist als in ensemble verband. Zij is mede bekend als leider van Trigon, vocaal ensemble voor Middeleeuwse muziek, dat winnaar was van de International Young Artist’s Presentation te Antwerpen in 1998. Met Trigon treedt Margot veelvuldig op in oude muziek festivals in Europa, waaronder het Holland festival Oude Muziek in Utrecht, het Festival Musica Sacra in Maastricht, het Festival van Vlaanderen en het Festival van Brezice in Slovenië. Zij leidt tevens het ensemble Sospiro, dat o.a. een Luzzasco Luzzaschi programma heeft gebracht in het Festival van Vlaanderen, Antwerpen.

Als soliste treedt Margot Kalse op met een breed en veelzijdig repertoire: van de middeleeuwse Hildegard von Bingen via Monteverdi’s Mariavespers, Purcells Dido and Aeneas naar Händel , Dejanira Hercules en de passies van Bach; vervolgens het klassieke repertoire met Mozarts Requiem en Haydns Stabat Mater, de romantiek van Dvorak Stabat Mater en de 20e eeuw met Copland en Andriessen tot en met Jenkins, Gubaidulina en de Nederlandse Joost Kleppe. Zij zingt in het Engels, Frans, Italiaans, Duits, Latijn, Nederlands, Spaans, Russisch en Noors. Met pianiste Anna Yedigaryan brengt Margot Lies recitals.

Met Trigon maakte zij de cd Music for Candlemas (Gregoriaans en polyfonie uit de 13e eeuw, Passacaille nr. 932) en Songs of Peace and Consolation. Met Elly van Munster (Duo Seraphim) maakt zij de cd O muse, comt nu voort, Dutch Songs of Love and Freedom 1550-1750.
Margot gaf het boek Liederen van licht en troost, gregoriaans en Moderne Devotie in de lage landen uit, een selectie liederen in handschrift uitgegeven, waar zij de inleiding voorschreef.

Bij stichting Key2Singing was Margot vocaal coach en dirigent van de opera’s Dido en Aeneas van Purcell en Semele van Handel.

Neem contact op