Martine Straesser

Alt

Martine Straesser begon haar opleiding aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam waar zij studeerde bij Charles van Tassel.

Vervolgens studeerde Martine Straesser twee jaar aan de Royal Scottish Academy te Glasgow waar ze haar Masters degree in opera behaalde. Hierna was zij een jaar lang verbonden aan opera studio Nederland.(2000)

Al tijdens haar studie maakte Martine haar operadebuut in Il trionfo di Camilla Bononcini, een productie van het festival oude muziek o.l.v. Jos van Veldhoven. Verder zong zij o.a. Carmen,Le Nozze di Figaro en Hänsel und Gretel. In Nederland zong zij rollen in The rape of Lucretia (o.l.v. Richard Bradshaw) Oresteia van Xenakis en Phillip Glass` Akhnaton (Muziektheater Holands diep).

Bij de Nederlandse opera was Martine te horen in Writing to Vermeer van Louis Andriessen (in Amsterdam en New York) en Reves d’un Marco Polo van Claude Vivier. Martine zong de rol van Mrs. Quickly in Verdi`s Falstaff in een productie die een aantal theaters in Italië aandeed waaronder het befaamde Teatro Reggia di Parma.

Bij opera Zuid was zij te horen in o.a. Il trittico, Cendrillon en Mavra van Strawinsky. Recent vertolkte Martine de rol van derde dame voor Opera Classica in Duitsland.

Op het concertpodium zong Martine Straesser o.a. bij het Brabants orkest , het Gelders Orkest en de Nederlandse Bachvereniging. Binnen de oratoriumwereld is Martine een veelgevraagd soliste en soleert ze zowel in Bachs Passionen als in romantische werken zoals het Requiem van Verdi.

Neem contact op