Matthijs Mesdag

Bariton

Bariton Matthijs Mesdag is een veelgevraagd zanger met een zeer breed repertoire. Van huis uit uitstekend thuis bij Bach, is hij evenzeer de taal van het Belcanto machtig.

Matthijs Mesdag studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Margreet Honig. Daarna volgde Matthijs Mesdag lessen aan de ‘Britten Pears School for advanced musical studies’ in Aldeburgh (GB), bij Anthony Rolfe-Johnson, Sarah Walker en Diane Forlano en in Parijs bij David Pittman-Jennings. Momenteel wordt hij gecoacht door Brian Masuda.

Vanaf de oprichting in 1992 maakt hij deel uit van het ‘Amsterdam Baroque choir’ o.l.v. Ton Koopman, waar hij als solist en ensemblezanger meewerkte aan de registratie van alle Bach-cantates en als solist aan de CD-opname van Mozart’s Krönungsmesse en Vesperae Solennes de Confessore.

Naast zijn optredens als oratorium solist in Nederland, Duitsland ,België, Frankrijk en Finland werkt hij bij de Nationale Opera, waar hij onder meer ensemblerollen vervulde in Tea van Tan Dun, Die Soldaten van Bernd Alois Zimmerman en Raaff van Robin de Raaff

Enkele operarollen die hij speelde zijn Hans in de premièreproductie van Een Job van onze tijd van Wim de Ruijter, Aeneas in Dido en Aeneas in Wiltshire (GB) en Betto in Gianni Schicchi in de verfilming van Opera Spanga.
Sinds 1994 verzorgt hij liederenrecitals voor de ‘Vereniging van het Lied’ in samenwerking met de pianist Vaughan Schlepp.

Neem contact op