Mattijs Hoogendijk

Tenor

Mattijs Hoogendijk voltooide zijn zangstudie in Zwolle cum laude. Mattijs had les van Felix Schoonenboom en vervolgde zijn studie bij Cora Canne Meijer.

Met zijn soepele, lyrische geluid en de gemakkelijke hoogte heeft Mattijs Hoogendijk zich ontwikkeld tot een veelzijdig zanger met een evenzo veelzijdig repertoire.

Mattijs stond in verschillende opera- en muziektheaterproductie , waaronder Figaro van Opera Nijetrijne.  King Arthur van Purcell , Orfeo van Claudio Monteverdi en Jonah in Jonah the Naysayer van Willem Breuker. Ook dit jaar staan er hernemingen van succesvolle voorstellingen van barokopera Amsterdam op stapel. Met dit gezelschap toerde hij in Nederland en Frankrijk langs verschillende prestigieuze festivals en concertzalen.

Het concertrepertoire van Mattijs Hoogendijk omvat ondermeer de Maria Vespers van Monteverdi, de Messiah, het Mozart Requiem, Rossini’s Petite Messe Solemnele , de Bach Passionen. Zo zong hij de evangelist van een Johannes Passion onder leiding van Nico van der Meel en Bachcantates met Die Kölner Akademie in Istanbul.

Vergezeld en begeleid door  zijn vrouw, sopraan Sonia Bornsen, Elizabeth van Malde en luitist Lex van Sante geeft  Mattijs geregeld liedrecitals met programma’s die uiteenlopen van Renaissance muziek van Dowland en Ciconio, Dichterliebe van Robert Schumann tot liederen van Poulenc, Duparc en Hugo Wolf.

Mattijs is regelmatig te zien en te  horen in producties van het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam. Hij toerde met Bach Collegium Japan door Europa en de Verenigde Staten en was als solist te horen in concerten en radio-opnames met Reinbert de Leeuw, Nikolaus Harnoncourt en Risto Joost.

Neem contact op