Michael Adair

Bariton

De Canadese bariton Michael Adair studeerde aan de Universiteit van Toronto afdeling Muziek en behaalde daar zijn Bachelor in Music en zijn diploma uitvoerend kunstenaar.

Aan de Zürich International Opera studio bekwaamde Michael Adair zich op het gebied van opera en daar zong hij diverse operarollen onder leiding van dirigenten als Nello Santi, Carlo Rizzi en Sir John Eliot Gardiner.

Maar ook het oratorium repertoire ligt hem na aan het hart en hij staat bekend als een elegante vertolker van Bach. Zo zong hij o.a. de Mattheus – en Johannes Passion, het Weinachtsoratorium en de missen, cantates en liederen van Bach. Maar ook Ein Deutsches Requiem van Brahms, Te Deum van Carpentier, Die Schöpfung van Haydn, L’Enfance du Christ van Berlioz, Paulus van Mendelssohn, Missa Solemnis van Beethoven.
Daarnaast hebben ook de Engelse componisten zijn aandacht zoals Britten’s War Requiem, Vaughan William’s Sea Symphony, Fantasia on Christmas Carols and Michel Tippett’s A Child of our Time.

Recent zongMichael Adair Benjamin Britten’s War Requiem, World of the Spirit en Rossini’s Petite Messe Solonelle in de Philharmonie van Keulen, een programma met de Missen van Mozart met het Philharmonisch koor Nürnberg, Mendelssohn’s bewerking van Handel’s Israel in Egypt in het Concertgebouw van Berlijn en Ein Deutsches Requiem met de Brusselse Choral Society.
Michael heeft een cd opgenomen met muziek van de Nederlandse componist Markus Teller met Studium Chorale en Ensemble Agimont.

Michael Adair zong o.a. in de Carnegie Hall, Berliner Philharmonie en Keulse Philharmonie en werkte samen met Rotterdams Philharmonisch orkest, Cappella Amsterdam, Philharmonischer Chor Köln, Bach Collegium Stuttgart, Toronto Mendelssohn Choir e.a. onder de leiding van Daniel Reuss, Helmuth Rilling, Christian Kabitz en Andreas Spering.

Hij werkte mee aan diverse opnamen voor de Westdeutscher Rundfunk.

 

Neem contact op